BMI 2000

Partneři BMI

Hlavní akce

Výzkumy

BMI 1999

BMI 1998

Sdružení BMI

English summary

Stockholm Award

Homepage


V Pardubicích prodávají vstupenky do divadla přes internet

Nový systém prodeje a rezervace vstupenek, který využívá maximálně možností internetu, bude pokřtěn v pátek 31. března v závěru Týdne internetu v Pardubicích. Připravilo jej Internet informační centrum města Pardubic ve spolupráci s Východočeským divadlem v Pardubicích.

Jedná se o univerzální systém TICKETS.CZ s různě definovatelnou grafickou, obsahovou i funkční identitou. To znamená, že systém prodeje a rezervace vstupenek se na mnoha různých internetových adresách objevuje s odlišnými možnostmi grafického zobrazení a nabízených funkcí.

Například na internetové adrese http://www.predstaveni.czje organickou součástí nové webové prezentace Východočeského divadla v Pardubicích. V jiné grafické podobě a v obsahovém kontextu včetně dalších kulturních organizací se nabídka pardubických představení a akcí objevuje i jinde - nejenom jako součást prodejního a rezervačního systému Informačního centra města Pardubic (http://www.pardub.cz) či turistického regionu Východní Čechy (připravuje se), ale i jako součást celorepublikového systému na adresách http://www.tickets.cz, výběrově na http://www.muzikaly.cz, http://www.koncerty.cz atp.

Jak systém funguje z pohledu zákazníka? Zájemce o vstupenky může využít třech možností:

1. anonymně si prostřednictvím internetu označit konkrétní místo v sálu, provést rezervaci omezeného počtu (nyní 4) vstupenek na dobu několika hodin (např. 24) a vytisknout potvrzení o provedené rezervaci. S tímto potvrzením se dostaví na nejbližší prodejní místo, kde mu budou po zaplacení vydány řádné vstupenky. Nevyzvednuté rezervace jsou automaticky systémem uvolněny k dalšímu prodeji. Tento způsob ovšem nelze uplatnit, pokud je představení v tzv.ochranné lhůtě několik dnů před datem konání;

2. vytvoří si svůj zákaznický účet v systému a zašle na něj bezhotovostním platebním stykem finanční zálohu. Pak si na zvolená místa v sálu bez časového omezení může sám zakoupit poukázku na vstupenky, které jsou chráněny číselným kódem;

3. využije služeb profesionálních prodejců, kteří mají v systému mnoho možností prodeje za hotové i na fakturu včetně rezervace i prodeje abonentních vstupenek.