BMI 2000

Partneři BMI

Hlavní akce

Výzkumy

BMI 1999

BMI 1998

Sdružení BMI

English summary

Stockholm Award

Homepage


Nejen velká města

To, že se Internetu věnuje pozornost nejen ve velkých městech, se rozhodlo dokázat Zájmové sdružení obcí CHOPOS spolu s partnerskými firmami SEAL spol. s r.o. z Prahy a 6 Plus Benešov. Na začátek a konec jarních prázdnin připravily společnou prezentaci Internetu pro školy a veřejnost v obcích, které jsou členy sdružení CHOPOS.

V pátek 10. a v sobotu 11. března se proto uskuteční prezentace v duchu "Březen - měsíc Internetu nejen ve velkých městech" v základní škole v Postupicích, v sobotu 18. března na obecním úřadě v Chotýšanech a v neděli 19. března na obecním úřadě v Teplýšovicích.

Cílem této akce je seznámit veřejnost s možnostmi Internetu a nabídnout šanci si ho osobně "osahat". Sdružení CHOPOS zde chce také občanům představit své nové webové stránky na adrese www.chopos.cz, které jsou v plném provozu od konce ledna. Na stránkách sdružení mají své stránky všechny obce, které jsou jeho členy, tedy Chotýšany, Popovice, Postupice, Struhařov a Teplýšovice.

Akce je zaměřena hlavně na děti a mládež, ale i ostatní veřejnost si zde přijde na své. Podnikatelům bude nabídnuta možnost firemních prezentací na obecních internetových stránkách včetně jejich vytvoření. Budou zde připraveny i ukázky vytváření webových stránek, cenové nabídky jejich vytvoření i ceníky počítačů a počítačových komponentů.

Připravit tyto akce se podařilo díky dobré spolupráci s firmami, které s obcemi již delší dobu spolupracují. Firma SEAL spol. s r.o. vytvářela pro sdružení internetové stránky a firma 6 Plus vybavila obce počítačovými sestavami. Financování těchto akcí bylo možné díky dotaci ze státního rozpočtu, zbytek financovaly jednotlivé obce.

Václav Pošmurný