Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 3/IV
11. 9. 2000

Březen bude počtvrté měsícem Internetu

(Brno, 11. 10. 2000) - Internet je pro každého, tak zní motto čtvrtého ročníku Měsíce Internetu, který se uskuteční v březnu 2001. Oznámili to na tiskové konferenci na veletrhu Invex v Brně představitelé sdružení BMI, které je organizátorem tohoto projektu na podporu rozvoje Internetu v České republice.

Během března se uskuteční široká škála aktivit, oslovujících nejrůznější skupiny obyvatelstva. Knihovny nabídnou veřejnosti možnost přijít se přesvědčit, že Internet poskytuje užitečné a potřebné informace a služby už snad pro každého. Podobně jako letos v březnu, kdy 119 knihoven po celé republice připravilo velmi pestrý program. Řada měst zorganizuje Dny Internetu ve městě, v případě Děčína dokonce Dny Internetu v okrese, během kterých mimo jiné přiblíží možnosti využití Internetu ke komunikaci občanů s veřejnou správou a opačně. Proběhnou také semináře o e-businessu pro podnikatele. Sdružení BMI rovněž připravuje na březen 2001 velkou internetovou soutěž o osobní automobil, která bude zaměřena na podporu využívání elektronického podpisu.

Na aktuální dění ve školství bude reagovat konference Internet do škol – a co s ním?, kterou BMI uspořádá ve spolupráci s ministerstvem školství a BVV na výstavě Schola Nova v Praze 22. března. Děti do 15 let se již v příštích týdnech budou moci přihlásit do některé z pěti soutěží, jejichž vítězové budou pozváni na 2. ročník konference Junior Internet v březnu 2001. Tu si vymyslely a z převážné části ji budou opět organizovat samy děti. Vyvrcholením Měsíce Internetu se stane 4. ročník mezinárodní konference Internet ve státní správě a samosprávě, která proběhne 26. a 27. března v Hradci Králové.

Prvním potvrzeným hlavním partnerem Měsíce Internetu 2001 je společnost World Online, která se svou nabídkou bezplatného připojení zasloužila o to, že Internet už je v ČR skutečně přístupnější pro každého. Druhým se stala společnost Intel, největší světový výrobce procesorů a počítačových, síťových a komunikačních produktů. Mediálními partnery projektu budou Český rozhlas, ČTK a portál MSN.ATLAS.CZ, před podepsáním je smlouva s Českou televizí a Hospodářskými novinami. Odbornými partnery budou vydavatelství IDG Czech a Internet servis, který právě připravil novou podobu stránek www.brezen.cz, kde lze najít další informace o Měsíci Internetu i sdružení BMI.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři