Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 4/IV
11. 9. 2000

Dny Internetu ve městech České republiky

Jako jedna z akcí čtvrtého ročníku Měsíce Internetu, který se uskuteční v březnu 2001, proběhnou také Dny Internetu ve městech. Vybraná města se postupně stanou po dobu jednoho týdne městy Internetu, jejichž obyvatelé se prakticky seznámí s výhodami, které Internet přináší do nejrůznějších sfér života, jako jsou veřejná správa, vzdělání, podnikání, kultura, zábava. Projekt připravuje sdružení BMI ve spolupráci se střediskem Města a obce online, oficiálním serverem Svazem měst a obcí České republiky. Partnerem tohoto projektu se kromě hlavních partnerů Měsíce Internetu 2001 může stát jakákoliv společnost, která jej finančně podpoří.

Organizátoři projektu chtějí využít „internetové“ atmosféry března ve společnosti a získat pro pořádané akce i obyvatele, kteří Internet v běžném životě doposud ignorují. V každém městě budou akce tematicky zaměřeny s ohledem na situaci a potřeby místa, takže se soustředí například na cestovní ruch, elektronizaci státní správy, trh práce a Internet, firmy na Internetu, budou představeny možnosti elektronického obchodu pro spotřebitele. Prostor k představení získají místní poskytovatelé připojení, internetové kavárny, poskytovatelé obsahu, představitelé lokálních internetových projektů.

V jednotlivých městech proběhnou zejména veřejné prezentace Internetu, lokálního informačního systému či jiných internetových aktivit, veřejná školení užívání Internetu, školní odpoledne pro rodiče a žáky, případně učitele s dětmi, informační kampaně v lokálních sdělovacích prostředcích, vědomostní testy či jiné soutěže s internetovou tématikou.

Projekt předpokládá široké zapojení všech subjektů, ať již jde o orgány státní správy nebo samosprávy, zástupce škol, knihoven, případně soukromé sféry. Role sdružení BMI bude spočívat v koordinaci aktivit a mediální podpoře. BMI rovněž připraví soubor příběhů, success stories, demonstrujících úspěchy dosažené v lokalitě prostřednictvím Internetu.

V rámci České republiky bude na základě předložených projektů vytipováno několik obcí, měst či regionů, kde proběhnou Dny Internetu za přímé podpory sdružení BMI. Vítána je však také iniciativa z ostatních míst, která se rozhodnou připravit své vlastní akce. Z nich pak mohou být vybrána místa, která budou podporována v roce 2002.

Kontakt na koordinátora projektu Dny Internetu ve městech:
Mgr. Lubor Mrázek
Ipex, s.r.o., Zámek 57, 381 01 Český Krumlov, tel.: 0337-712 216, mrazek@ipex.cz




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři