Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 5/IV
7.11.2000

Vyhlášeny nominační soutěže na dětskou konferenci Junior Internet

Pouze vítězové pěti nominačních soutěží se budou moci zúčastnit druhého ročníku dětské konference Junior Internet, která se uskuteční 10. března 2001 v Praze jako jedna z akcí Měsíce Internetu. Konferenci si vymyslely samy děti a pod záštitou sdružení BMI ji pro děti do 15 let připravuje dětský internetový časopis Zavináč. Uzávěrka nominačních soutěží je 31. ledna 2001, bližší informace o soutěžích je však možné získat již nyní na www.juniorinternet.cz, kde lze vyplnit i přihlášku.

Oproti prvnímu ročníku konference se počet nominačních soutěží rozšířil ze tří na pět. Tvoří je soutěž o nejlepší webovou stránku JuniorWeb, slohová soutěž JuniorText, vědomostní soutěž pro školní třídy Planeta Internetu a nově soutěž o nejlepší banner pro konferenci JuniorBanner a o nejlepší hudební nahrávku JuniorMusic.

Na programu konference Junior Internet budou přednášky dětí o různých internetových projektech, dospělí představí některé projekty pro děti a rovněž zde budou moci prezentovat svoje práce vítězové nominačních soutěží. Stejně jako v prvním ročníku každý z účastníků obdrží nějakou věcnou cenu. K nejatraktivnějším budou jistě patřit webové kamery od společnosti Creative Labs či další zajímavé ceny od Bontonu Online.

Příští rok se spolu s konferencí uskuteční navíc dvě doprovodné akce. Po celý březen bude probíhat virtuální veletrh, na kterém představí děti svoje internetové projekty, a virtuální koncert, který bude složen z vítězných prací soutěže JuniorMusic.

Prvního ročníku konference se zúčastnilo 83 dětí ve věku od 8 do 15 let, které prokázaly nejen zájem o Internet, ale i překvapivě veliké znalosti a schopnosti. Řadu z nich podnítila konference k systematické aktivní činnosti. Například 15letá Kateřina Opočenská po úspěchu v soutěži JuniorText začala pravidelně přispívat do několika dětských internetových časopisů. Vojtěch Horna provozuje ve spolupráci s Contactelem na adrese http://student.contactel.cz

Studentské stránky, obsahující novou verzi aplikace Bazar učebnic, s kterou uspěl v soutěži JuniorWeb. Václava Procházku inspiroval úspěch v JuniorWebu k založení internetového časopisu Počítačová hudba. Jirka Benedikt se stal externím redaktorem informačního serveru Novinky.cz a 13letý Jirka Peterka, iniciátor a spolu s Benediktem hlavní organizátor konference, se stará o dětskou rubriku časopisu Internet.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři