Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 8/IV
16. 1. 2001

Děčín hodlá být e-okresem

Zvláštní webové stránky www.e-okres.cz na podporu rozvoje používání Internetu mezi veřejností a orgány veřejné správy v okrese uvedl do provozu okresní úřad Děčín. Hodlá na nich postupně prezentovat okresní aktivity spojené s Internetem a jeho použitím v praxi. Okresní úřad Děčín se tímto způsobem zapojil do akce Březen – měsíc Internetu.

„Velký význam přikládám zavádění počítačové gramotnosti prostřednictvím škol a jejich působení na děti a mládež. Proto jsme pro začátek vyhlásili právě pro kategorii školství a školáků dvě motivační soutěže,“ řekl přednosta okresního úřadu Jiří Benedikt. Hlavní cenou v soutěži pro školy ve tvorbě webových prezentací je osobní počítač a v soutěži žáků mobilní telefon.

Dále okresní úřad motivuje občany k tomu, aby začali používat zatím alespoň zkušebně elektronický podpis. Každý, kdo během února zašle na adresu decin@e-okres.cz mail s certifikovaným elektronickým podpisem, obdrží sadu propagačních materiálů okresu Děčín.

Na podporu rozvoje cestovního ruchu vytvořil okresní úřad informační stránky ubytovacích možností v okrese. Poskytovatelé ubytování mohou do systému sami uvádět potřebné údaje o své nabídce. Děčínský okres se může pochlubit tím, že všechny jeho obce i všechna města jsou již na Internetu – proto na stránkách nechybí ani jejich e-mailové a webové adresy.

Aby zmapoval všechny možnosti přístupu veřejnosti k Internetu v okrese Děčín, vyzývá okresní úřad na svých stránkách firmy, obce, informační střediska a další subjekty, které poskytují Internet pro veřejnost (i placený), aby se ozvaly na adresu decin@e-okres.cz. Tato veřejně přístupná místa, kam mohou občané přijít a získat potřebné informace či vyřídit své záležitosti, zejména ve vztahu k úřadům, pak budou označena jednotným logem. Další aktivity připravuje okresní úřad na březen, kdy chystá na jeden týden Dny Internetu v okrese.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři