Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 10
9. 2. 2001

Internet napomáhá rozvoji občanské společnosti

Stavba otáčivého hlediště v zahradě zámku Český Krumlov a její další existence je v současné době velice palčivý problém, který tíží široké spektrum lidí od státní správy, místní samosprávy až po podnikatele a veřejnost. Protože nikde nebylo možné sehnat seriozní informace o vývoji v této kauze, vytvořil Oficiální informační systém regionu Český Krumlov (OIS) elektronickou konferenci na toto téma, která byla spuštěna na adrese http://otacivehlediste.ckrumlov.cz.

.

„V krátké době se nám podařilo získat téměř 100 dokumentů, které se vztahují k problému otáčivého hlediště z let 1960 – 2001. Své oficiální stanovisko doposud vydalo 10 z oslovených zainteresovaných subjektů, včetně ministra kultury Pavla Dostála,“ uvádí správce OIS Lubor Mrázek. Dále jsou na uvedené adrese k nahlédnutí stanoviska z minulosti, kde lze shlédnout mj. i stanovisko ke stavbě stávajícího hlediště od autora myšlenky otáčivého hlediště a tvůrce prvních 3 „točen“ Joana Brehmse. V sekci „Obrazová dokumentace“ je shromážděno 54 fotografií a plánů, které dokumentují historii zahrady zámku Český Krumlov a otáčivého hlediště..

Ke každému stanovisku je možno vložit komentář a dále o něm diskutovat v internetové komunitě. Nad výstupy z této diskuse se budou zamýšlet představitelé zainteresovaných organizací v rozhlasových debatách (ČRo České Budějovice a Rádio Faktor). V rámci Dnů Internetu v Českém Krumlově proběhne v posledním týdnu měsíce března veřejná diskuse s občany.

Oficiální informační systém regionu Český Krumlov (OIS) je uveřejněn na Internetu na adrese www.ckrumlov.cz a na multimediálním CD ROM Region Český Krumlov – Interactive guide. Textové informace jsou uveřejněny ve třech jazykových mutacích - české, německé a anglické a celkový souhrn této encyklopedie dnes představuje více na 10 000 stran textu tvořících na 1 500 tematických článků pro každou jazykovou mutaci. Obrazové informace v současnosti zahrnují soubor čítající téměř 4000 fotografií a ilustrací, dále množství senzitivních map, interaktivní tabulky, seznamy a prohledávání informací pomocí klíčových slov.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři