Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 13
2.3.2001

Dny Internetu začaly v Děčíně

Konferencí Veřejná správa na Internetu, které se v pátek 2. března zúčastnili starostové a pracovníci úřadů děčínského okresu, začaly Dny Internetu v okrese Děčín. Největší zájem vyvolaly přednášky o uplatnění elektronického podpisu ve veřejné správě a o využití Internetu v malých knihovnách.

Děčínský okres, který před časem vytvořil webové stránky www.e-okres.cz, aby na nich postupně prezentoval okresní aktivity spojené s Internetem a jeho využíváním ve veřejné správě, má již všechny obecní úřady připojeny k Internetu. Naprostá většina z nich využívá web k informování občanů. Internetové připojení má i 90 procent škol v okrese. Právě problematice Internetu ve školství bude věnována konference, která se v rámci Dnů Internetu v okrese Děčín uskuteční 8. března. Mimo jiné na ní budou vyhodnoceni vítězové soutěží o nejlepší webové stránky, do kterých se přihlásilo 44 žáků a studentů a 4 školy.

Další program připravila rovněž městská knihovna v Děčíně, například na středu dopoledne zve do studovny na první setkání s Internetem seniory a maminky na mateřské dovolené. Po děčínském okrese převezmou štafetu Dnů Internetu, které jsou součástí projektu Březen – měsíc Internetu, města Jihlava, Valašské Meziříčí a Český Krumlov.

Březen – měsíc Internetu je projekt na podporu rozvoje Internetu v ČR. Jeho 4. ročník organizuje sdružení BMI, hlavními partnery jsou Bonton, Intel, Komerční banka a World Online, mediálními partnery Česká televize, Český rozhlas, ČTK, Hospodářské noviny a MSN.ATLAS.CZ, odbornými partnery IDG a Internet servis. Bližší informace o projektu jsou na www.brezen.cz.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí. V listopadu 2000 byl oceněn mezi 5 nejlepšími českými projekty v rámci ESIS (Evropský průzkum rozvoje informační společnosti).




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři