Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Junior Internet odhalil další dětské talenty
(BMI)

Za účasti 60 dětí ve věku 9 až 15 let proběhl v sobotu 10. března v pražském klubu Lávka druhý ročník konference Junior Internet. Děti na ní seznámily v přednáškách své vrstevníky se zásadami vytváření webových stránek, grafickou tvorbou, cizojazyčnými weby pro děti, internetovou komunikací či počítačovou hudbou, dále se představili vítězové nominačních soutěží a prezentovány byly i některé projekty dospělých, určené pro děti. Přednášející i vítězní tvůrci webových stránek či bannerů prokázali velmi dobré znalosti.

Například 14letý Marek Blahuš uspěl v soutěži Junior Web s katalogem wapových stránek Český Wap, který patří k nejnavštěvovanějším svého druhu na českém Internetu. Devítiletý Honza se umístil ve vítězné pětici, která získala webové kamerky Creative, se svou osobní stránkou vytvořenou v programovacím jazyku Flash. V soutěži Junior Banner si odnesla vedle 14letého Jana Zajíce kamerku také 11letá Tereza Deutschová z Karviné, která na Internetu pracuje už tři roky. Ve svém hezkém banneru využila motto konference: „Rodina je táta, máma, dítě a Internet.“

Jak už se stává tradicí, každý z dětských účastníků konference dostal v tombole hodnotnou cenu. Vedle webových kamerek to byly například encyklopedie z nakladatelství Albatros, které spolu s Planetou a společností Creative bylo hlavním partnerem konference, nebo programovací systém Baltík. Na některé vyšlo i vícekrát, protože na konferenci nepřijela celá třída z gymnázia z Uherského Brodu, která se nominovala. Její učitelka však několik dnů před konferencí měla autohavárii a nenašel se nikdo, kdo by ji nahradil při zajištění cesty autobusem do Prahy.

Celá konference byla vysílána v přímém internetovém přenosu týmem portálu msn.atlas.cz a také na dětském serveru Majáky a její záznam bude uložen na live.atlas.cz. Zájemci se tak budou moci přesvědčit o velmi dobré úrovni dětských přednášejících i vítězů nominačních soutěží. Ale také o organizačních schopnostech dětí, protože konferenci připravily samy jen s nezbytnou minimální pomocí dospělých ze sdružení BMI a vzdělávací agentury Aldea.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři