Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Internet na zámku Jemniště
(BMI)

Informační a koordinační centrum mikroregionu CHOPOS ve spolupráci s majitelem zámku Jemniště panem Jiřím Sternbergem a firmami 6Plus z Benešova a Seal z Prahy pořádají ve dnech 23. a 24. března na zámku Jemniště společnou akci, jejíž cílem je propagace Internetu jako média budoucnosti. Akce je letos zaměřena především na děti ze základních škol, jejich rodiče a učitele, ale na své si přijdou všichni, kteří se přijdou podívat.

Po úspěchu loňského ročníku, který byl zaměřen na kontakt obecních úřadů, mládeže a občanů a byl pořádán v průběhu měsíce března ve třech obcích mikroregionu, připravili letos organizátoři tuto akci na zámku Jemniště, kde bude dobře vidět kontrast historie a budoucnosti.

Akce stejně jako vloni navazuje na celostátní iniciativu Březen měsíc Internetu, ale snaží se ji uzpůsobit místním podmínkám a skutečně přiblížit Internet občanům malých obcí, které jsou členy sdružení CHOPOS. Mottem akce je letos slogan: "Pro každého je tam něco..." - snahou bude ukázat praktické využití Internetu pro výuku, jako zdroj potřebných informací, ale i pro zábavu a trávení volného času.

Co bude k vidění?

1. ukázky využití Internetu pro běžné záležitosti (SMS, telefonní seznam, jízdní řády, informace o kulturních pořadech)
2. Internet a děti - www stránky pro děti, o hudbě, o hobby...
3. Internet jako zdroj informací pro výuku, informace pro učitele.
4. veřejná správa na Internetu - jak využít Internet pro komunikaci s úřady
5. navíc: prohlídky historických expozic zámku - po tyto dva dny zdarma.

Příchozí se seznámí s Internetem formou krátké přednášky obsahující vstupní informace o tom, s čím se mohou na akci seznámit, ale především si to vše budou moci prakticky ozkoušet na deseti počítačích připojených k Internetu, s využitím individuálních konzultací a procházením připravených odkazů. Ty budou připraveny formou strukturovaných záložek a budou k dispozici i na www stránkách mikroregionu CHOPOS pro budoucí využití. Především dětem je určen krátký závěrečný „testík“ o ceny – z každé skupiny budou vybrány ty nejúspěšnější, které budou odměněny drobnými cenami se zaměřením na IT.

Kdo je vlastně mikroregion CHOPOS?

Mikroregion je sdružením 7 obcí na Benešovsku - Chotýšany (vítěz Vesnice roku 2000 ve Středních Čechách), Petroupim, Popovice, Postupice, Soběhrdy, Struhařov a Teplýšovice. Hlavním cílem sdružení je kompexní rozvoj území těchto obcí. Oblast informačních technologií je centru jejich zájmu již od vzniku sdružení. V roce 1999 byly s využitím finanční dotace z Ministerstva pro místní rozvoj (Program obnovy venkova - dotační titul 7, Integrované projekty) v obcích vybudovány veřejně přístupné internetové stanice a také vznikly webové stránky, které v loňském roce získaly Zvláštní cenu v soutěži Zlatý erb za první místo v kategorii Regiony a ocenění Objev roku v soutěži Ministerstva vnitra. Sdružení uspořádalo také další akce, z nichž největší byl seminář pro zástupce obcí INTERAKT 2000, konaný ve spolupráci s časopisem Veřejná správa a věnovaný problematice Internetu v malých obcích a jejich samosprávách.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři