Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Konference o zavádění Internetu do škol splnila očekávání
(BMI)

S mimořádným zájmem odborné školské veřejnosti se setkala konference „Internet do škol – a co s ním?“, kterou uspořádalo sdružení BMI spolu s BVV 22. března na výstavě Schola Nova. Sál praskal ve švech, ani dodatečných 40 židlí nestačilo na všechny zájemce, řada ze dvou stovek účastníků musela stát.

Na konferenci byla poprvé na otevřeném diskusním fóru prezentována 1. etapa realizace Státní informační politiky ve vzdělávání (SIPVZ). Ta byla vládou schválena v polovině letošního března a na jejím základě bude do roku 2005 na vybavení škol počítači, na připojení k Internetu a na vzdělávání učitelů vyčleněno 7,5 mld korun. Již letos by mělo být ze státního rozpočtu investováno 1,8 mld. korun.

Představitelé Koordinačního centra MŠMT pro realizaci státní informační politiky ve vzdělávání na konferenci seznámili přítomné s aktuálním stavem projektu, mezi účastníky se rozvinula široká diskuse zejména o praktických zkušenostech s využitím Internetu ve výuce a o reálnosti a přínosech schválené první etapy SIPVZ.

Ti, kdo se na konferenci nedostali, mohli sledovat její přímý internetový přenos, který zajistil portál MSN.ATLAS.CZ na http://live.atlas.cz,. V nejbližších dnech bude na této adrese uložen záznam konference, jejímž sponzorem byla společnost Microsoft.

Tisková mluvčí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Vladimíra Al Malikiová při zahájení konference řekla na adresu nedávno schválené Státní informační politiky ve vzdělávání: „V ČR je celkem 6 tisíc mateřských škol, téměř 5 tisíc základních škol, 1,5 tisíce středních škol, 150 vyšších odborných škol, přes 20 veřejných vysokých škol. Ve všech těchto školách pracuje 150 tisíc pedagogů a celkově v resortu školství pracuje 250 tisíc zaměstnanců. Tato čísla zmiňuji proto, abychom všichni měli konkrétnější představu o jak organizačně a finančně náročný proces se jedná.“ Zároveň dodává: „Také proto jsem ráda přijala pozvání na konferenci Internet do škol – a co s ním?. Takové aktivity nám pomáhají vytvářet prostor pro širokou a otevřenou diskusi nad koncepcí státní informační politiky a získávají názory a zpětnou vazbu z řad zainteresované odborné veřejnosti.“




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři