Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 14
5.3.2001

Začíná hledání ztraceného pramene

Oslovit žáky základních škol ve věku od 10 do 15 let a obeznámit je s problematikou potřeby jódu, zdravé výživy a pitného režimu má multimediální internetová hra Hledání ztraceného pramene. Začíná v Den Jódu 6. března na stránkách www.hanacka-kyselka.cz.

Správně zodpovězené otázky, vyřešené problémy, hádanky, rébusy a posbírané předměty v průběhu hry umožní hráči postup do dalších částí příběhu, přičemž úroveň obtížnosti bude taková, aby se děti dostaly k velké části příběhu, pobavily se a dozvěděly se potřebné informace o tématice a potřebě jódu pro zdravý vývoj. Ty nejlepší pak mohou po vyřešení všech otázek získat některou z hodnotných cen.

Pomůcky k řešení problémů budou zveřejňovány nejen na organizačním serveru www.hanacka-kyselka.cz, ale také u mediálních partnerů na msn.atlas.cz a www.ceskaskola.cz. Součástí budou bonusové otázky, tedy náročnější úlohy, které budou vstupními otázkami do jednotlivých části hry a do nichž se zapojí i rodiče a učitelé.

Hra Hledání ztraceného pramene představuje jeden z více projektů určených pro děti, které se uskuteční v průběhu Měsíce Internetu. Další jsou dětská konference Junior Internet, která se koná v sobotu 10. března v Praze a bude vysílána v přímém přenosu od 10 hodin na http://live.atlas.cz, a Noc s Andersenem, na kterou zve 30. března Klub dětských knihoven děti do 12 let. Během ní budou zjišťovat za pomoci skřítků Čtenáříčků, co dělají knížky v noci. Zúčastněné knihovny se přitom propojí přes Internet a děti si budou moci vyměňovat svoje dojmy z probíhající noci.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři