Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Tisková zpráva č. 24
12.4.2001

S elektronickým podpisem se utkalo 1400 soutěžících

Vítězem soutěže Digitální fotoaparát za digitální podpis se stal po dramatickém průběhu Josef Šimůnek, který poslal správné odpovědi již za 5 minut a 8 sekund po otevření webové stránky s otázkami druhého kola. Soutěž vyhlásila jako jednu z akcí Března – měsíce Internetu společnost SkyNet.

Její certifikační autorita vydala pro účely soutěže 1400 certifikátů, které soutěžící měli použít pro digitální podepsání odpovědi, zaslané elektronickou poštou. Soutěž byla dosti obtížná, do druhého kola se dostalo jen 109 úspěšných řešitelů.

„Chtěli jsme touto soutěží přispět k seznámení veřejnosti s problematikou elektronického podpisu a podpořit jeho používání,“ řekl marketingový ředitel SkyNetu Roman Pavlík. „Ukázalo se, že elektronický podpis činil některým uživatelům Internetu potíže a že aplikace, které jej budou používat, budou muset být uživatelsky co nejjednodušší.“

Vedle problémů s provedením elektronického podpisu se na poměrně malé úspěšnosti soutěžících podílela také velká obtížnost otázek. Vítězství Josefa Šimůnka bylo přesvědčivé, odpověděl vůbec nejrychleji a získal tak digitální fotoaparát Canon IXUS. Druhá odpověď v pořadí došla o tři sekundy později a do deseti minut registrovali pořadatelé 11 odpovědí, z nichž velká část obsahovala jen jednu nebo dvě chyby. Dan Lukeš, který se umístil na druhém místě a obdrží mikro hi-fi věž JVC, poslal svoji zcela správnou odpověď více než čtyři hodiny za vítězem. Do zveřejnění druhé nápovědy odpovědělo správně pouze 5 lidí. Podrobnosti o soutěži jsou uvedeny na www.cz.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři