Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Kdo a co se skrývá za sdružením BMI
(BMI)

Hlavním cílem neziskové organizace je projekt Březen - měsíc Internetu

(pro podrobnou informaci o sdružení viz stanovy BMI)

První dva ročníky akce Březen - měsíc Internetu v letech 1998 a 1999 prokázaly, že aktivity tohoto druhu mají smysl a mohou být obecně prospěšné. Osvědčil se princip otevřenosti projektu, do kterého se mohou zapojit všechny subjekty, jež sdílejí stejnou potřebu podpořit rozvoj Internetu v České republice. Podařilo se skloubit obecné zájmy společnosti s konkrétními firemními zájmy a zajistit spolupráci jinak si konkurujících subjektů.

Vzhledem k tomu, že na jedné straně projevily četné firmy přání pokračovat v Březnu - měsíci Internetu i v příštích letech a na straně druhé není možné zvládnout organizaci tak rozsáhlé akce jen na základě nadšení jejích iniciátorů, bylo založeno sdružení BMI. Jeho hlavním cílem je postavit organizování Března - měsíce Internetu na profesionálnější základy s tím, že ponechává dostatek prostoru pro nadšení i využití zkušeností a invence členů sdružení i sympatizantů.

Ukáže-li se to účelné a budou na to stačit síly, zaměří se BMI i na další aktivity související s podněcováním rozvoje Internetu.

V souladu s principy, které se tolik osvědčily při přípravě Března - měsíce Internetu, je i BMI zcela otevřeným sdružením. Jeho zakladateli jsou sice tři fyzické osoby - Miroslav Forman, Jaroslav Winter a Irina Zálišová, kteří stáli u zrodu celého projektu, ale od začátku se počítá s tím, že členy sdružení se stanou zejména firmy, kterým záleží na rozvoji Internetu a které budou ochotny zaplatit roční členský příspěvek 5000 Kč a v lepším případě i pomoci vlastní účastí na přípravách Měsíce Internetu.

Sdružení BMI je nezisková organizace. Ministerstvem vnitra ČR byla zaregistrována 8. června 1999, IĆO 69346968, č účtu 158549001/2400, kancelář Za papírnou 5, 170 00 Praha 7, tel. 02-6671 0622, e-mail: bmi@brezen.cz.

Členy sdružení BMI v současné době jsou:

1. Jaroslav Winter
2. Miroslav Forman
3. Irina Zálišová
4. Markent, s r.o.
5. Triada s. r.o.
6. Online Investors, a.s.
7. Vít Petrjanoš
8. Zoner Software, s.r.o.
9. DEMA, a.s.
10. KPNQwest Czechia, s r.o.
11. Microsoft s.r.o.
12. Conquest, a.s.
13. PVT, a.s.
14. Jitka Macháčková
15. Logos, s.r.o.
16. Atlas.cz, a.s.
17. Vladimír Vrabec
18. Lubor Mrázek
19. Česká vydavatelská pro internet, s.r.o.




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři