Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Demokracie on-line
(BMI)
Dlouhodobý projekt BMI sdružení, zaměřený na zlepšení komunikace občanů se státní správou a samosprávou, zahájil dílčím projektem Pošlete e-mail svému poslanci.

Internetová aplikace na adrese www.mail-poslanci.cz , kterou z podnětu BMI sdružení a ve spolupráci s odborem informatiky Kanceláře Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR vytvořila a provozuje společnost Capitol Internet Publisher, umožňuje občanům posílat přímo z webové stránky vzkaz, dotaz nebo poznámku poslanci, vybranému podle připraveného seznamu.

Za 3,5 měsíce provozu stránky, která byla spuštěna v rámci Března - měsíce Internetu 2000, dostali poslanci od občanů z celé republiky celkem 630 dotazů. Vyhodnocení a podrobný rozbor struktury aktivních přispěvatelů podle regionů a místa připojení provedla auditorská a poradenská společnost Deloitte & Touche. Analýza ukázala, že se aktivně zapojily skoro všechny okresy (a nejen Praha) a hodně lidí se připojilo z domova. Z 82 % dotazů, jež byly zařazeny do některého z nabídnutých tematických okruhů, se nejvíce dotazů týkalo problematiky regionů (26 %), informačních technologií, telekomunikací a Státního informačního systému (18 %) a zákonů (16 %). Následovaly dotazy k problematice lidských práv (10 %) a Evropské unie (3 %). Zbytek (27 %) tvořily dotazy k jiným tématům specifikovaným jednotlivými občany.

Aplikace zůstala i po zkušebním období přístupná veřejnosti a mnozí občané ji využívají. BMI sdružení nyní uvažuje o rozšíření aplikace také o senátory a ministry.


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři