Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní
Mediální
Odborní
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Česká televize
(BMI)
Komunikace prostřednictvím Internetu je fenoménem doby. Stále více ovlivňuje dnešní svět i život jednotlivých lidí, kteří jsou jeho uživateli, ale většina možností, které přináší, na své široké využití a zhodnocení teprve čeká. Také v České republice počet uživatelů Internetu dramaticky roste, ale pro mnoho lidí zatím ještě není běžnou součástí života. Možná to byla právě obrazovka České televize, která mnohým zprostředkovala první setkání s Internetem, ale dnes je Internet na její obrazovce již pravidelným tématem. Televizní diváci znají například magazín České televize Zavináč, nebo nedávný úspěšný seriál Škola Internetu, s jehož dalším pokračováním se počítá.

Role mediálního partnera projektu Březen - měsíc Internetu, je pro Českou televizi, která svým vysíláním plní funkci veřejné služby, přirozená. Také letos se diváci prostřednictvím obrazovky České televize budou dozvídat řadu informací o aktivitách, které jsou v rámci projektu Březen - měsíc Internetu připraveny. Internet je tu nepochybně pro každého a patří mu budoucnost.


Hospodářské noviny
Hospodářské noviny představují moderní univerzální deník s důrazem na ekonomiku. Pět dní v týdnu poskytují objektivní, nadstranický pohled na domácí i zahraniční politiku, obchod, finance, vývoj ve firmách a na kapitálovém trhu.

Hospodářské noviny přinášejí informace platné dlouho po jejich vydání, pestrá páteční příloha nabízí zajímavé čtení na celý víkend. Jsou nepostradatelným zdrojem důležitých informací pro významné lidi. Ve srovnání s populací ČR mají čtenáři HN nadprůměrný sociální status i příjmy. Více než 60 % čtenářů tvoří vyšší a střední management s rozhodovacími pravomocemi, přes 90 % čtenářů je v produktivním věku, téměř 40 % má vysokoškolské vzdělání a 51 % čtenářů patří do nejvyšší příjmové kategorie. Z celkového prodaného nákladu 86 169 výtisků (průměr za rok 1999) představovali předplatitelé celých 82 %. Průměrná čtenost za rok 1999 dosáhla výše 171 000 čtenářů.


MSN.ATLAS.CZ
Internetový portál MSN.ATLAS.CZ zahájil činnost v říjnu 1999 jako výsledek dlouhodobé spolupráce společnosti ATLAS.CZ, a.s. a společnosti Microsoft. Uživatel získal kombinací MSN a českého portálu ATLAS to nejlepší z obou světů - rozsáhlé zkušenosti MSN a znalosti místního trhu portálů v ČR. Nový portál MSN.ATLAS.CZ se stal součástí mezinárodní sítě MSN a je také přednastavenou domovskou stránkou lokalizované verze prohlížeče Microsoft Internet Explorer. Vývoj portálu MSN.ATLAS.CZ je velice dynamický, neustále přibývají nové informační zdroje a služby.

Česká tisková kancelář
Česká tisková kancelář je největší česká informační agentura, která se zabývá sběrem, zpracováním a distribucí informací ze všech oblastí lidské činnosti. Denně tak přináší v průměru kolem 750 informací v českém a anglickém jazyce, včetně infografické produkce, audio servisu a 80 fotografií z celého světa.


Český rozhlas
Český rozhlas jako veřejnoprávní instituce poskytuje nejširší servis v oblasti rozhlasového vysílání v České republice v síti 4 celoplošných a 8 regionálních okruhů. Na základě smlouvy s Ministerstvem zahraničních věcí ČR zajišťuje vysílání do zahraničí v šesti jazycích.


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři