Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Cílem Měsíce Internetu je podpořit rozvoj Internetu v České republice
(BMI)
Projekt Měsíce Internetu vznikl se záměrem upozornit na obrovský význam Internetu pro rozvoj ekonomiky i společnosti v době, kdy si to v České republice málokdo uvědomoval.

Zvládnutí internetové gramotnosti není módní či samoúčelnou věcí, ale stává se konkurenční výhodou jednotlivců, firem i států, říká Jaroslav Winter, prezident BMI sdružení.

První tři ročníky akce Březen - měsíc Internetu v letech 1998 až 2000 prokázaly, že aktivity tohoto druhu mají smysl a mohou být obecně prospěšné. Osvědčil se princip otevřenosti projektu, do kterého se mohou zapojit všechny subjekty, jež sdílejí stejnou potřebu podpořit rozvoj Internetu v České republice. Projekt má podobu každoroční vlny akcí a mediálních informací, které slouží různým skupinám obyvatel v souladu s konkrétními cíli jednotlivých podprojektů.

Projekt od třetího ročníku programově připravuje a zajišťuje sdružení BMI, které založili tvůrci projektu Březen – měsíc Internetu. Sdružení BMI provádí celkovou supervizi, fundrising a nese odpovědnost za průběh kampaně. K realizaci projektu jsou využívány služby profesionálních PR, reklamních a výzkumných agentur.

Volba aktuálních témat, podpora médií a veřejnosti způsobily, že projekt Měsíc Internetu přerostl v širokou národní kampaň. Podle průzkumu společnosti Markent v roce 2000 oslovil až 30 % dospělého obyvatelstva v ČR. Tvůrci projektu se snaží, aby se Měsíc Internetu stal platformou vhodnou dobou nejen ke komunikaci posledních novinek v oblasti IT, ale rovněž příležitostí k zhodnocení celkového rozvoje informační společnosti, pokračování dialogu veřejné správy s občany.

Pod jednotícím mottem a logem se sdružují vlastní projekty sdružení BMI a projekty jiných organizací s podobnými cíli. Prezentují se tady projekty o využití Internetu v podnikání, ve vzdělání, pro zdravotně postižené, pro rozvoj měst a celých regionů. Motto Měsíce Internetu, které BMI sdružení navrhlo pro rok 2001, zní:

Internet JE pro každého!


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři