Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Internet pomáhá ulehčit situaci zdravotně postiženým
(BMI)
Zprostředkování práce pro zdravotně hendikepované je poslední novinkou na pracovním portálu www.prace.cz. Firma LMC Jobs připravila tuto možnost ve spolupráci se sdružením BMI, organizacemi pomáhajícími zdravotně postiženým a za podpory Ministerstva práce a sociálních věcí. Specializovaná část portálu www.prace.cz se pokouší spojit zaměstnavatele, kteří mají o zaměstnání osob se změněnou pracovní schopností (ZPS) zájem, a zdravotně postižené, kteří hledají vhodnou práci.

Internet a zdravotně postižení
(BMI)
Internet a zdravotně postižení je dlouhodobý projekt sdružení BMI. Jeho iniciační etapa probíhala v prvních měsících letošního roku a jednotlivé aktivity budou pokračovat po celý rok 2000.

V první fázi byly zmapovány aktivity zdravotně postižených a pro zdravotně postižené na českém Internetu včetně vytvoření seznamu kontaktů. Proběhla pracovní jednání s některými organizacemi zdravotně postižených. Došlo k navázání spolupráce s Televizním klubem neslyšících, která vyústila v seriál věnovaný Internetu, jehož 1. díl byl vysílán 1. března 2000. Skupina neslyšících dětí byla pozvána na dětskou konferenci Junior Internet.

Dále navázalo sdružení BMI spolupráci se serverem Jobs.cz, který 2. března 2000 uskutečnil O-zónu, odpovědi odborníku on-line, která byla věnována zaměstnávání zdravotně postižených Nyní připravuje server Jobs.cz speciální modul – burzu pracovních příležitostí pro občany se specifickými potřebami, který by měl začít fungovat do konce roku 2000.

V poslední době se domlouvá BMI sdružení na úzké spolupráci se serverem Křižovatka.cz.
Obecně lze shrnout cíle projektu takto:

– Zmapovat existující aktivity zdravotně postižených a jejich sympatizantů na Internetu, seznamovat s nimi veřejnost a přinášet informace o využití Internetu zdravotně postiženými ve vyspělých zemích.

– Informovat internetovou komunitu o potřebách a nárocích zdravotně postižených.

– Zprostředkovat zdravotně postiženým možnosti Internetu – zejména monitorovat a vyhodnocovat reálné výhody Internetu využitelné v životě zdravotně postižených lidí a ukázat jim, jak Internet může prakticky přispět k řešení některých jejich potřeb a problémů.

– Podněcovat aktivní využívání Internetu při překonávání bariér mezi společností a zdravotně postiženými.

Splnění těchto cílů bude do značné míry závislé také na tom, jak se podaří sehnat finanční prostředky. Jakákoliv další spolupráce a partnerství jsou proto vítány.


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři