Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Měsíc Internetu s partnery a rozsáhlým programem
12.2.2002

Hlavními partnery 5. ročníku projektu Březen – měsíc Internetu se staly Česká pošta, Intel, LANGMaster International, Stavební spořitelna České spořitelny a mezinárodní konsorcium ENERGIA. V roce 2002 přinese měsíc Internetu veřejnosti v České republice dosud nejvíce příležitostí k seznámení s Internetem a možnostmi jeho využití. Zaslouží se o to zejména knihovny, kterých se přihlásilo s rozmanitým programem zaměřeným na nejrůznější skupiny obyvatel již přes 170.

 

Česká pošta nabízí uživatelům Internetu několik druhů služeb spojených s Internetem. Vedle ověřování elektronického podpisu je to hybridní pošta, kombinace elektronického přenosu dat a fyzického doručení zásilek. Kromě toho je Česká pošta nejčastějším doručovatelem zásilek objednaných v tuzemských internetových obchodech. 

 

Společnost Intel je největším dodavatelem komponent pro internetovou ekonomiku. Na březen připravila v ČR spolu s dalšími partnery otevření regionálních Center Internetu. Tento ojedinělý projekt nabídne zájemcům ve 20 městech praktické kurzy ovládání počítače a základů práce s Internetem. I úplní začátečníci zde budou moci krok za krokem nejen poznat možnosti využití Internetu - odeslat svůj první email, pochopit výhody nakupování přes internet, ale budou moci také získat za výhodných podmínek počítač s internetovým připojením domů. 

 

Česká společnost LANGMaster International se zabývá tvorbou kurzů pro elektronické a distanční vzdělávání. Současné portfolio jejích produktů obsahuje kurzy pro výuku jazyků, vzdělávací systémy pro školy - Škola hrou i  řídící vzdělávací systémy pro firmy a organizace. V březnu se rozšíří o interaktivní multimediální kurz Řidičák na počítač, který lze provozovat na CD-ROM nebo na Internetu a vznikl ve spolupráci se společností Vogel  Publishing.

 

Stavební spořitelna České spořitelny, známá jako buřinka, podporuje využívání Internetu zaváděním nových on-line služeb a prostřednictvím výrazných slev, které na své on-line produkty a služby poskytuje. Na smlouvy o stavebním spoření uzavřené prostřednictvím   Internetu na http://www.burinka.cz nabízí slevu 50% z úhrady za uzavření smlouvy; za vyřízení úvěru on-line způsobem nepožaduje dokonce žádnou úhradu.

Projektové konsorcium ENERGIA (Extended Network to Eastern Regions involving Government authorities, Industrie and Academia) sdružuje 14 evropských partnerů, včetně BMI sdružení. V rámci cílů 5. rámcového programu Evropské komise se tento IST projekt zaměřuje na  rozvoj mezinárodní spolupráce, vybudování funkčního networku společností z EU a CEE, spojených zájmem propagovat nové způsoby práce, transfer technologií a jiné charakteristické rysy informační společnosti.

Mediálními partnery Měsíce Internetu v roce 2002 jsou ČTK, Český rozhlas, vydavatelství IDG Czech, vydavatelství Mladá fronta, deník Právo a internetový portál Atlas.cz. Odborným partnerem je společnost ICZ, která sponzoruje web www.brezen.cz. Na této internetové adrese lze nalézt další podrobnosti o připravovaném programu BMI 2002.

 

 


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU