Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Go Digital – na přechodu k elektronickému podnikání
21.4.2002

Jen krátce po skončení 5. ročníku Března – měsíce internetu završí BMI sdružení další ze svých projektů. V úterý 21. května se uskuteční v jednacím sále Senátu  ČR ve Valdštejnském paláci v Praze konference Go Digital – na přechodu k elektronickému podnikání. Konferenci  zaměřenou na podporu e-businessu v malých a středních firmách pořádá BMI spolu s Úřadem pro veřejné informační systémy a výborem pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu Parlamentu ČR. Budou na ní mj. prvně představeny kompletní výsledky výzkumu v 900 malých a středních firmách, který se uskutečnil v sedmi krajích v rámci projektu TELE2 a BMI eBusiness Roadshow.  Účastníci, kteří se již nyní mohou zaregistrovat na této stránce,  se seznámí také s aktuálními výsledky iniciativy Evropské komise Go Digital, zaměřené na podporu elektronického obchodu v malých a středních firmách.

 

Program konference

 

Moderuje Ivan Novotný, ředitel IDG Czech

10,00 – 10,10   Zahájení (představitel senátního výboru pro hospodářství,  zemědělství a dopravu)

10,10 -  10,40  Vytváření podmínek ze strany státu pro elektronické obchodování (Jiří Krump,  předseda ÚVIS)

10,40 -  11,10   Go Digital,  iniciativa EK a závěry evropské konference z května 2002 (Gareth Macnaughton, DG INSFO, Evropská komise)

11,10 – 11,40   České firmy na přechodu k elektronickému podnikání (výsledky výzkumu v 7 krajích ČR, Bohumíra Jozífková, DEMA,  Jaroslav Winter, BMI)

 

11,45 – 13,00 oběd formou rautu

 

13,00 – 13,30  Spolupráce zemí EU s kandidátskými státy při podpoře elektronického podnikání (Catherine Ledig, ADEC,  koordinátorka projektu ENERGIA)

13,30 – 13,50  Rozvoj informační společnosti - Delphi studie projektu ENERGIA (Thanos Contargyris, Dialogos)

13,50 – 14,00  Podpora elektronického obchodu ze strany Hospodářské komory (Ondřej  Novák, HK ČR)

14,00 – 14,10  BusinessInfo – integrovaný systém informací pro podnikání a export   (Miloslav  Marčan,  MPO ČR, Michal Sontodinomo, Czech Trade)

14,10 - 14,40  Šance malých a středních firem na přežití v informační společnosti (Petr Koubský, šéfredaktor Inside + host) 

 

14,40 – 15,00  Přestávka na kávu

 

15,00 – 15,10  otázky pro Fredrika Ahlberga, TELE2 (generální sponzor eBusiness Roadshow)

15,10 – 15,35  Přechod firmy na elektronické podnikání  (případová studie: Software602, a.s., Pavel Nemrava, Software602)

15,35 – 16,00  Změna podnikatelského konceptu pod vlivem Internetu  (případová studie: Essox Leasing České Budějovice, Kateřina Majrychová, Essox Leasing, Vladimír Mařík, IT Systems)

16,00 – 16,30  E-marketplace, panelová diskuze, (Jaroslav Jandoš, VŠE, Petr Kadlec, AllyTrade, Vladimír Kovář, Unicorn, Dalibor Wijas, B2B Centrum, moderuje Jaroslav Winter, BMI)

16,30 – 16.45 Pozvání do budoucnosti (elektronického obchodování) - (Petr Diviš, Redbus Interhouse)

16,45 – 17,00  Závěr

18,00 Podvečerní  neformální setkání  v prostorách sídla společnosti Redbus Interhouse (palác Corso, Křižíkova 36A) včetně prohlídky unikátního telehousu světových parametrů, který hodnotou přes 300 milionů korun představuje jednu z největších investic v ČR.  

 

Účast na konferenci je zdarma, zhruba polovina míst bude rezervována pro představitele hospodářských komor a firem z regionů, kde se uskutečnily zmíněné semináře a výzkumy.

 

Konference se koná v jednacím sále Senátu ve Valdštejnském paláci, vstup A z Valdštejnské ulice první vchod vlevo cestou od stanice metra Malostranská.

 

Hlavními partnery konference jsou TELE2, Redbus Interhouse a mezinárodní konsorcium ENERGIA, partnerem společnost Unicorn. Konference by měla upozornit na význam, který přikládá  Evropská komise podpoře elektronického obchodu v malých a středních firmách. Prezentované výsledky výzkumu připravenosti malých a středních českých firem na elektronické podnikání budou využity při zpracování Bílé knihy elektronického obchodu.

 

Podrobnosti o iniciativě Evropské komise Go Digital lze najít zde.

 

Omlouváme se zájemcům, ale pro velký zájem již byla registrace ukončena 14. května večer.

 

 

Registrační formulář

Jméno a příjmení
Název organizace
Ulice
Město / obec
PSČ
E-mail
Telefon
Zúčastním se podvečerní párty
Kdo mě pozval; odkud jsem se o konferenci dozvěděl(a)


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU