Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
PRELUDE
MS-NET
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 
  Aktuální články BMI98 BMI99 BMI2000 BMI2001 BMI2002 BMI2003 BMI sdružení

Databáze TamTam je v březnu dostupná ve všech knihovnách v ČR
3.3.2004

Informační agentura Anopress IT zdarma zpřístupnila v rámci Března – měsíce Internetu svoji mediální a vědomostní databázi TamTam ve všech knihovnách v ČR.

Anopress IT, a.s. (www.anopress.cz) dnes spolupracuje již s více než sedmdesáti knihovnami po celé České republice, v kterých je zpřístupněna databáze českých médií. V této databázi je zařazeno více než 200 titulů celostátních i regionálních. Návštěvníci knihoven tak mohou velmi jednoduše prohledávat v databázi obsahující plná znění zpráv z denního tisku, časopisů, televizního a rozhlasového zpravodajství a vybraných internetových serverů.

V rámci Března – měsíce Internetu 2004 zpřístupní Anopress IT opět ve všech knihovnách v ČR zdarma svou databázi TamTam. Vedle vědomostní části databáze bude zpřístupněna i její mediální část včetně archivních dat od roku 1996. Pro všechny knihovny je připraveno uživatelské jméno a heslo. V případě zájmu se knihovny mohou obrátit na na e-mail: obchod@anopress.cz, kde jim budou sděleny podrobné údaje. Databáze bude přístupná v průběhu celého měsíce března 2004.

V knihovnách si tak všichni zájemci mohou vyzkoušet fulltextové vyhledávání ve více než 200 českých mediálních zdrojích. Vědomostní část databáze byla návštěvníkům knihoven již jednou zpřístupněna, a to během Týdne knihoven v říjnu 2003. K původním zdrojům, jako jsou Ottův slovník naučný, Kronika lidstva, Kronika 20. století, Kronika Českých zemí, Státy a jejich představitelé, Kdo byl kdo, Kdo je kdo, Světová chronologie 1892 – 1992, Původ zeměpisných jmen, nyní nově přibylo 20 dalších novinek. Nově Anopress IT zařadil Kroniku 2. světové války nakladatelství Fortuna Print a počátkem roku 2004 skoro dvacet titulů ediční řady „Stručná historie států“ od nakladatelství Libri.

Anopress IT chystá v průběhu roku opět několik dalších novinek. Do databáze budou doplněny další desítky titulů z nakladatelství Libri. V nejbližší době to budou Dějiny zemí Koruny české, Encyklopedie politiky, Encyklopedie české přírody, Encyklopedie moderní ekonomie, Evropa v proměnách staletí, Amerika v proměnách staletí a Státy a území. Do elektronické podoby také budou převedeny další tituly nakladatelství Fortuna Print. I mediální část databáze je průběžně aktualizována o nové tituly. Ti, kteří preferují nalezení aktuálních informací z médií na jednom místě a přívrženci elektronických verzí encyklopedií, kronik a slovníků, se tak mají na co těšit.

 

 


MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

 
Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři



Odborný partner

 
Konference INSPO 2004

 
Konference Junior Internet


Mediální partneři

 
Konference Elektronické vzdělávání
od budoucnosti ke školní současnosti