Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
PRELUDE
MS-NET
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 
  Aktuální články BMI98 BMI99 BMI2000 BMI2001 BMI2002 BMI2003 BMI sdružení

Padesát tisíc hlasů pro nejoblíbenější knihu
11.5.2004

Počet hlasů odevzdaných v anketě Moje kniha  - hledáme nejoblíbenější knihu obyvatel ČR  přesáhl již 50 000. Anketa pořádaná Svazem knihovníků a informačních pracovníků byla zahájena 1. března 2004 jako jedna z akcí Března - měsíce Internetu. Po jeho skončení  byl zveřejněn seznam 200 nejoblíbenějších titulů   a anketa pokračuje až do října. Nyní byl seznam obohacen o různé možnosti vyhledávání informací o knihách a autorech.

Díky spolupráci s Ústavem výpočetní techniky Univerzity Karlovy   byla jména autorů oblíbených knih napojena na vyhledávání v portálu Jednotná informační brána . U každého autora je zvlášť uvedeno tlačítko "Bibliografie", po jehož stisknutí se provede vyhledávání v Souborném katalogu ČR - CASLIN, v bázi Národní knihovny ČR a také bázi Články v českých novinách,  časopisech a sbornících (http://sigma.nkp.cz/).

Na stránce je také umožněno vyhledávání biografických hesel v elektronické encyklopedii COTO.JE  . Pokud označíte blokem v seznamu 200 nejoblíbenějších knih příjmení autora a současně dvakrát kliknete na tlačítko COTOJE či stlačíte klávesu "+", spustíte hledání informací o autorovi.

Výsledky další etapy ankety MOJE KNIHA, tj. seznam 100 nejoblíbenějších  knih,  budou vyhlášeny 17. června 2004 v literární kavárně Domu knihy (firma Kanzelsberger) na Václavském náměstí v Praze.

Celkové výsledky ankety a nejoblibenější  kniha budou vyhlášeny v Týdnu knihoven 4. - 10. října 2004. Ještě stále je možno svým hlasováním ovlivnit pořadí. Nejoblíbenější knihu lze vybírat podle nerůznějších hledisek a každý musí rozhodnout, které je pro něj nejdůležitější. Může to být například:
- kniha, která mě nejvíce ovlivnila,
- kniha, ke které se často vracím,
- kniha, kterou bych doporučil/a dobrým přátelům,
- kniha, která změnila můj život,
- kniha, na kterou nemohu zapomenout,
- kniha, která mne uvedla do jiného světa,
- kniha, kterou bych si s sebou vzal/a jako jedinou na pustý ostrov a podobně.

Hlasovat v anketě je možné přes internet na www.mojekniha.cz, anebo odevzdáním anketního lístku v knihovnách.



 


MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

 
Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři



Odborný partner

 
Konference INSPO 2004

 
Konference Junior Internet


Mediální partneři

 
Konference Elektronické vzdělávání
od budoucnosti ke školní současnosti