Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
PRELUDE
MS-NET
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 
  Aktuální články BMI98 BMI99 BMI2000 BMI2001 BMI2002 BMI2003 BMI sdružení

Projekt PRELUDE zakončila konference v Irsku
14.5.2004

Prestižní závěrečná konference mezinárodního projektu PRELUDE proběhla ve dnech 13. a 14. května v irském Ennisu (Mid West Region) za účasti představitelů významných evropských regionů. Českou republiku zastupují představitelé kraje Vysočina a BMI sdružení.

Účastníci projednávali různé aspekty spolupráce evropských regionů s důrazem na konkrétní přínosy v oblasti návratnosti investic (RoI) do rozvoje elektronických služeb veřejné správy (tzv. eGovernmentu) a lepšího strukturování inovačních procesů v regionech.

Základní principy spolupráce regionů v rozšířené Evropě byly zakotveny v tzv. „Irské deklaraci“, která zdůraznila právo všech občanů evropského Společenství na využívání veřejných služeb srovnatelné úrovně a kvality včetně elektronických  služeb.

Hejtman kraje Vysočina František Dohnal moderoval závěrečnou diskuzi  konference, která byla ukončena podpisem deklarace, potvrzující odhodlání celkem čtrnácti regionů z celé Evropy pokračovat v prohloubení spolupráce včetně přípravy prakticky zaměřených společných projektů.

 

 


MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

 
Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři



Odborný partner

 
Konference INSPO 2004

 
Konference Junior Internet


Mediální partneři

 
Konference Elektronické vzdělávání
od budoucnosti ke školní současnosti