Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
PRELUDE
MS-NET
Výuka znakové řeči
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 
  Aktuální články BMI98 BMI99 BMI2000 BMI2001 BMI2002 BMI2003 BMI sdružení

Vyhlášena literární soutěž Internet a můj handicap
16.11.2004

Přinést autentické svědectví o tom, co znamená internet pro lidi se zdravotním postižením, jak ovlivňuje či může ovlivnit jejich život - takový je cíl literární soutěže Internet a můj handicap, kterou vyhlásily BMI sdružení, Asociace informačních systémů pro osoby se specifickými potřebami (AISO) a Křižovatka.

Vítězové soutěže budou pozváni na konferenci INSPO 2005 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 12. března 2005 v Kongresovém centru Praha. Zde jim budou předány ceny a nejlepší autoři budou moci prezentovat svoji tvorbu.

Soutěžní práce může mít rozsah maximálně 600 slov. Autoři  by v ní měli vyjádřit na základě vlastní zkušenosti, jak jim internet pomáhá vypořádat se se zdravotním handicapem. Při hodnocení se bude přihlížet jak k literární úrovni textu, tak k zajímavosti tématu.

První cenou v soutěži bude mobilní telefon, další dva autoři získají Wordmaster, elektronický překladač anglických a německých dokumentů od společnosti Microton, pět soutěžících se může těšit na Lexii, anglicko-český překladový slovník vestavěný do internetového prohlížeče.  Další ceny budou oznámeny dodatečně (například knihy z nakladatelství Galén), podrobnosti o soutěži jsou uvedeny na www.helpnet.cz v rubrice Kalendář akcí.

Soutěžní práci opatřenou poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději do 10. února 2005 na adresu info@helpnet.cz. Přihlášením do soutěže vyjadřuje autor souhlas s tím, že jeho práce může být bezplatně zveřejněna ve sborníku konference INSPO, popřípadě v médiích, kterým budou nejlepší příspěvky poskytnuty.


Kontakt: Jaroslav Winter, BMI sdružení, winter@brezen.cz, tel. 234 602 267.


.


 


MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

 
Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři



Odborný partner

 
Konference INSPO 2004

 
Konference Junior Internet


Mediální partneři

 
Konference Elektronické vzdělávání
od budoucnosti ke školní současnosti