logo

Společnost HARTMANN-RICO se stala sponzorem portálu Helpnet.cz

By bmi
Vytvořeno 08/23/2006 - 09:21
Portál pro osoby se specifickými potřebami Helpnet.cz sponzorsky podpořila společnost HARTMANN - RICO. Příspěvek umožní BMI sdružení, které Helpnet.cz provozuje, výrazněji aktualizovat a rozšířit obsah portálu. Již nyní přibyla sekce věnovaná sociálním službám. Kromě nové legislativy obsahuje například odkazy na webové stránky sociálních odborů všech krajských úřadů, na krajské databáze poskytovatelů sociálních služeb či na organizace zabývající se komunitním plánováním.

„HARTMANN – RICO se snaží zvyšovat kvalitu lidského života nejen výrobou kvalitních zdravotnických a hygienických potřeb, ale i podporou některých užitečných aktivit,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Irena Malá. „Již tradičně podporujeme akce hendikepovaných sportovců, naposledy například mezinárodní plavecký závod Eurowaves 2006 nebo turnaje tenistů – vozíčkářů Slovakia Open 2006 v Bratislavě a Wheelchair Czech Open v Prostějově. Nyní jsme k nim přidali i portál Helpnet.cz, protože se domníváme, že nabízí lidem se zdravotním postižením velmi široké spektrum informací, které jim mohou pomoci zlepšit kvalitu jejich života.“

Portál Helpnet.cz soustřeďuje v přehledném členění anotace s odkazy na důležité internetové informační zdroje a kromě toho přináší denní aktuální zpravodajství, které zachycuje vše podstatné, co se objevilo na téma osob se specifickými potřebami v tuzemských médiích. Anotace s odkazy jsou roztříděny podle základních skupin postižení – zrakové, sluchové, mentální, tělesné postižení, vnitřní nemoci, duševní zdraví. Uvnitř těchto kategorií se člení do jemnějších podrubrik. Další rubriky představují průřezové kategorie, jako například Legislativa, Kompenzační pomůcky, Zaměstnávání zdravotně postižených, Vzdělávání a integrace do společnosti, Bez bariér, Pro rodiče dětí se zdravotním postižením, Kalendář akcí, Diskusní fóra.

Uživateli velmi ceněné jsou informace o vyhlašování grantových a dotačních řízeních, ve kterých lze získat finanční prostředky na podporu aktivit osob se zdravotním postižením. Počet odběratelů týdenního e-mailového zpravodaje, který informuje o nejdůležitějších novinkách na portálu za uplynulý týden, již přesáhl 1450 návštěvníků portálu Helpnet.cz.

Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/bmi-sdruzeni/tiskove-zpravy/spolecnost-hartmann-rico-se-stala-sponzorem-portalu-helpnet-cz