logo

BMI na Hospimedice: Internet ve službách osob se zdravotním postižením

By bmi
Vytvořeno 09/25/2006 - 15:37
Různé způsoby telefonování přes internet, ovládání počítače hlasem, ústy nebo pohybem očí, on-line tlumočení do znakového jazyka s pomocí webové kamerky – to vše uvidí, popřípadě si i vyzkoušejí ve dnech 24. až 27. října návštěvníci veletrhu Hospimedica v Brně, pokud zavítají do PC Lab Internetovny v pavilónu A2, v níž bude zastoupeno také BMI sdružení.

Zatímco v minulosti organizace sdružené v AISO (Asociace informačních systémů pro osoby se specifickými potřebami) nabízely v prostoru Internetovny návštěvníkům možnost připojit se k internetu a informace o svých projektech, letos připravily navíc velmi atraktivní přehlídku technických řešení, usnadňujících uživatelům se zdravotním postižením práci s počítačem a internetem.

Různé varianty internetové telefonie představí zástupci společnosti FAYN, která je předním českým VOIP operátorem. Návštěvníkům nabídne rovněž aktivační vouchery, s jejichž pomocí získají zájemci nové telefonní číslo, na kterém si budou moci bezplatně vyzkoušet internetovou telefonii.

nternetPoradna s pomocí svých externích spolupracovníků umožní návštěvníkům, aby si kvalitu telefonování přes internet ověřili v rozhovoru s on-line poradnou, ve které budou odborníci připraveni odpovídat na dotazy týkající se problematiky zdravotního postižení.

BMI sdružení poprvé veřejně předvede výukové materiály na DVD a CD-ROM Qualified Care – Profesionální péče o příbuzné s roztroušenou sklerózou, které vznikly v rámci programu Evropské unie Leonardo da Vinci.

Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/bmi-na-hospimedice-internet-ve-sluzbach-osob-se-zdravotnim-postizenim