logo

Vyhlášena poosmé soutěž Zlatý erb

By bmi
Vytvořeno 01/07/2006 - 06:30

Do 27. ledna mohou přihlašovat zástupci obcí své webové stránky do soutěže Zlatý erb. Osmý ročník soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí, která je tradiční součástí aktivit Března – měsíce internetu, zahájilo počátkem ledna 2006 Sdružení Zlatý erb.

Podobně jako v minulém ročníku je soutěž Zlatý erb organizována dvoukolově. Krajská kola soutěže vyhlašují kraje ČR ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb. Záštitu nad soutěží převzaly Ministerstvo informatiky ČR, Ministerstvo vnitra ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Soutěž je pořádána ve spolupráci s portálem Města a obce online a konferencí ISSS.

„Novinkou letošního ročníku je zrušení diskvalifikačních kritérií a doplnění kritéria úřední deska podle nového správního řádu,“ říká Jan Savický ze Sdružení Zlatý erb. „Dále je letos již možné v krajských kolech zvítězit podruhé ve dvou po sobě následujících ročnících. Pokud kraje nevyhlásí své krajské kolo, mohou do celostátního kola nominovat své zástupce. Zpřesněna byla definice kritéria pro cenu veřejnosti, která se bude udělovat na základě počtu zaslaných hlasů uživatelů webových stránek vztažených na jednoho obyvatele obce (podle údajů uvedených na portálu veřejné správy).

Soutěží se ve třech kategoriích:
a) nejlepší webové stránky města (včetně magistrátů, městských částí a obvodů. V hl. m. Praze webové stránky městských částí pověřených výkonem státní správy, tj. Praha 1 - 22),
b) nejlepší webové stránky obce (v hl. m. Praze webové stránky ostatních městských částí),
c) nejlepší elektronická služba.
Zástupci obcí mohou přihlásit své soutěžní stránky formou tzv. ohlášení na stránkách soutěže http://zlatyerb.obce.cz. Uzávěrka příjmu ohlášení je v pátek 27. 1. 2006 v 17 hodin.

Uděleny budou i zvláštní ceny, například za nejlepší turistickou prezentaci, web kraje (krajského úřadu), za nejlepší bezbariérovou přístupnost a také cena veřejnosti. Tu mohou ovlivnit svými hlasy uživatelé městských a obecních stránek. Pokyny naleznou na stránkách soutěže http://zlatyerb.obce.cz [1].  Hlasovat mohou všichni uživatelé internetu, kteří disponují platnou e-mailovou schránkou, na niž bude poslána ověřovací zpráva. Hlasovat lze pouze pro jedno město nebo obec bez ohledu na kategorii. Hlasy bude možné posílat až do března.

Soutěž Zlatý erb byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a již tradičně poutá pozornost našich měst, obcí a veřejnosti. Výsledky celostátního kola soutěže budou vyhlášeny 3. dubna v Hradci Králové na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, která zakončí 9. ročník Března – měsíce Internetu.

Hlavním partnerem letošního ročníku BMI je Česká pošta, vzhledem k tematickému zaměření 9. ročníku BMI na e-government záštitu poskytují Ministerstvo informatiky ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Ministerstvo spravedlnosti a Ministerstvo vnitra. Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis E-government, odborným partnerem 4Internet.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen měsíc Internetu se umístil v roce 2000 ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektůp z 80 zemí.

 

 

 

 


Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/bmi-sdruzeni/tiskove-zpravy/vyhla-ena-poosme-soutez-zlaty-erb