Published on www.brezen.cz (http://www.brezen.cz)

Ivan Langer předá cenu ministra na Junior Internetu

By bmi
Vytvořeno 2007-03-01 05:53

Ministr vnitra a informatiky Ivan Langer předá cenu ministra na konferenci Junior Internet, na kterou se sjedou do Prahy v sobotu 3. března účastníci internetových soutěží Junior Web, Junior Design a Junior Text. Organizátorům 7. ročníku projektu Junior Internet přišlo 276 přihlášek. Všichni soutěžící byli pozváni na konferenci, kde vítězové jednotlivých kategorií převezmou ceny a představí svoje práce.

V dalším bohatém programu bohužel nevystoupí  viceprezident Microsoftu Jan Mühlfeit, který se omluvil z přislíbené účasti. Nebudou však chybět účastníci Junior Internetu z Polska a Slovenska, kam se projekt už druhým rokem rozšířil.

Vítězové soutěží Junior Internetu z České republiky se naopak  budou moci zúčastnit spolu se svými protějšky z Polska a Slovenska od 30.3. do 1.4.  třídenního mezinárodního sympozia Junior Internet v Bratislavě, kde budou mít příležitost dále prezentovat své projekty a navázat i mezinárodní spolupráci.

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, PVT, Mezinárodní višegrádský fond, Axima,  Kofola a Saferinternet.cz. Mediálními partnery se staly Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Alík, Lišta.cz, FlareWare a Česká škola. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnují Microton, Software602, Zoner Software, Symantec, Computer Press, Vogel Burda Communications  a další. Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinternet.cz [1].

Konference Junior Internet je jednou z hlavních akcí 10. ročníku Března – měsíce internetu. Záštitu nad ním převzal předseda Senátu Parlamentu ČR, hlavními partnery Března – měsíce internetu  2007 jsou IBM Česká republika a Ministerstvo práce a sociálních věcí, mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ a Vogel Burda Communications, odborným partnerem FORInternet a logistickým partnerem Česká pošta.


Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/ivan_langer_preda_cenu_ministra_na_junior_internetu