Published on www.brezen.cz (http://www.brezen.cz)

K bezplatnému dodání: DVD/CD Profesionalizace rodinné péče o lidi trpící roztroušenou sklerózou

By bmi
Vytvořeno 2007-05-09 15:30

Projekt Qualified Care - Profesionalizace rodinné péče o lidi trpící roztroušenou sklerózou,  financovaný Evropskou komisí v rámci programu Leonardo da Vinci, probíhal v letech 2004 až 2006. Jeho cílem bylo navrhnout a vytvořit výukový nástroj, určený zejména pro rodinné příslušníky lidí s roztroušenou sklerózou, který jim poskytne odborné informace o roztroušené skleróze a správné rodinné péči o pacienty.
Partnery projektu byly španělské organizace ABDEM (Baleárská asociace pro roztroušenou sklerózu), XXI INVESLAN, FELEM (Španělská organizace pro boj s roztroušenou sklerózou) a Fundación Vasca de Esclerósis Múltiple Eugenia Epalza, řecké Greek Multiple Sclerosis Society a HRDC (Hellenic Regional Development Centre), italská Pragma Engineering S.R.L. a za Českou republiku BMI sdružení.
 
Výukový nástroj, který vznikl, se skládá ze dvou disků.
DVD obsahuje 16minutové video s výpověďmi lidí s RS, jejich příbuzných a odborníků zabývajících se různými aspekty péče o nemocné RS.
CD-ROM pak nabízí v češtině, španělštině, italštině, řečtině a angličtině komplexní pohled na roztroušenou sklerózu a možnou péči o lidi, kteří jsou jí postiženi.  Jeho rozsah přibližují názvy kapitol – Obecné aspekty roztroušené sklerózy (RS), Vliv RS na jednotlivce, Vliv RS na rodinu, Pokyny k péči – Mobilizace a transfery, Kognitivní a emocionální dysfunkce, O zvládání nemoci, Inkontinence, Technická pomoc a adaptace na běžný život, Porucha polykání, řeči a komunikace, Sexuální vztahy. Mnohé kapitoly jsou doplněny názornými obrázky.

 
Kromě toho každá z partnerských organizací projektu doplnila svoji jazykovou verzi  o informace týkající se národních specifik. Česká verze je díky BMI sdružení nejrozsáhlejší.  Obsahuje nejen rozsáhlý adresář lékařských center pro RS, pomáhajících organizací, všech členských organizací Unie Roska a odkazy na další internetové informační zdroje, ale také kapitoly týkající se dávek sociální péče, důchodového zabezpečení, pomůcek  a daňových a poplatkových úlev souvisejících se zdravotním postižením.

Obsah CD přibližuji ukázky některých kapitol. Produkt je možné získat zdarma, objednat jej můžete mailem na kontaktním formuláři webu Unie Roska [1], která celou akci aktivně podpořila a zajišťuje i bezplatnou distribuci.

PřílohaVelikost
IV 1Mobilizace a transfery.pdf [2]841.55 KB
Poplatky.pdf [3]220.35 KB
III VLIV RS Na Rodinu.pdf [4]123.97 KB
Dalsi zdroje informaci.pdf [5]222.85 KB
Davky.pdf [6]194.61 KB
IV 3 O zvladani nemoci.pdf [7]74.81 KB

Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/k_bezplatnemu_dodani_dvd_cd_profesionalizace_rodinne_pece_o_lidi_trpici_roztrou_enou_sklerozou