Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní
Mediální
Odborní
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY

od: 
do: 


World Online

World Online International (World Online) je evropský poskytovatel síťových komunikačních služeb. Společnost World Online má ústředí v Nizozemí a byla založena v roce 1996. Dnes je jednou z největších a nejrychleji expandujících internetových komunikačních společností v Evropě, která dne 30. června 2000 poskytovala přístup do sítě Internet a širokou škálu internetových obsahů, aplikací a služeb 3,7 miliónu registrovaných uživatelů.

Společnost World Online buduje vysoce kvalitní přístupovou síť, provozuje aplikace a služby na svých lokálních portálech a uzavírá partnerství za účelem vytvoření portfolia prvotřídních služeb, určených obchodním klientům v celé Evropě. World Online působí v 16 zemích a z evropských poskytovatelů služeb sítě Internet jde o společnost s nejširším geografickým záběrem. Dne 17. března 2000 uskutečnila společnost World Online primární veřejnou nabídku akcií na oficiálním trhu amsterdamské burzy cenných papírů (AEX). Dne 7. září 2000 oznámily společnosti World Online a Tiscali, italský poskytovatel internetových služeb, záměr sloučit tyto dvě společnosti, a vytvořit tak vedoucího celoevropského poskytovatele internetových a síťových služeb, který bude dodávat nové telekomunikační a mediální služby a služby elektronického obchodování největší celoevropské základně uživatelů. Očekává se, že nabídka bude vyhotovena v říjnu 2000.

Na počátku roku 1998 zahájila společnost World Online dynamický program mezinárodního rozvoje a dnes nabízí služby ve všech hlavních evropských zemích. Společnost poskytuje přístup do sítě Internet a širokou škálu informačních, zábavních a komerčních obsahů jak jednotlivcům, tak obchodním klientům v Nizozemí, Belgii, Dánsku, Norsku, Francii, Španělsku, Itálii, Švýcarsku, Velké Británii, Jižní Africe, Německu, České republice a Spojených státech (World Merchandising). Přípravy na zahájení činnosti ve Švédsku, Rakousku a Lucembursku jsou v závěrečné fázi.

World Online jako jedna z prvních společností v Evropě začala nabízet četné personalizační nástroje, které jí umožňují sledovat a následně uspokojovat individuální požadavky zákazníků. Personalizační nástroje jsou poskytovány bezplatně buď jako součást standardní sady pro připojení do sítě Internet, nebo jsou k dispozici ke stažení na stránkách společnosti.

Úspěchy World Online v oblasti internetové komunikace jsou dokladem hlubokého pochopení příslušného tržního prostředí, stejně jako odhodlání společnosti uspět v tomto novém globálním průmyslovém odvětví. Dokonalá znalost internetového trhu umožňuje společnosti poskytovat vyčerpávající škálu produktů a služeb, které jsou přizpůsobeny veškerým současným potřebám jednotlivých uživatelů. Díky celoevropskému působení a trvalému rozvoji se může společnost World Online efektivně podílet na úspěšném vstupu svých zákazníků do nového tisíciletí. O tom, že World Online dokáže svým klientům poskytnout účinnou podporu při přechodu na nové online technologie, svědčí obrovské množství úspěšných organizací, jejichž internetové strategie pomáhala World Online implementovat.

Síla společnosti World Online je znásobena strategickými partnerstvími s dalšími předními aktéry na trhu, jako jsou Shell, Microsoft, Sun, Bertelsmann, Oracle a Reuters. Díky spolupráci s tak významnými organizacemi může World Online nabízet skutečně vynikající služby jak v oblasti zajištění technického zázemí, tak ve sféře poskytování obsahu. World Online má navíc v každé zemi lokální partnery, k nimž patří například Bouygues Telecom, telekomunikační operátor zaměřený na propojení mobilní telefonie a Internetu ve Francii, či TF1, přední francouzská televizní stanice. V Jižní Africe spolupracuje World Online se špičkovým mobilním operátorem Vodacom, což je sesterský podnik společnosti Vodafone.

S použitím personalizačních nástrojů World Online si služby v každé zemi uchovávají svůj místní charakter a kolorit. Uživatelé ale mohou zároveň využívat nesčetných výhod plynoucích z celoevropského působení společnosti, jako jsou zahraniční konektivita či mezinárodní služby. Všem pobočkám World Online je přitom ponechána nezbytná svoboda pohybu, která je tolik důležitá pro dosažení úspěchu v současném konkurenčním prostředí.

Infrastruktura mezinárodní sítě World Online využívá nejnovější technologie IP a ATM pro velmi rychlé směrování a je navržena tak, aby zajistila spolehlivý a bezporuchový provoz. World Online nabízí různé typy přístupu do sítě Internet, od telefonického připojení jediného počítače po připojení místních sítí prostřednictvím pevných datových okruhů. Díky široké škále produktů pro přístup do sítě Internet je společnost World Online připravena nejen uspokojit současné požadavky zákazníků, ale také neprodleně reagovat na rostoucí nároky stávajících uživatelů. Obchodní produkty společnosti jsou založeny na existenci výkonné evropské IP páteřní sítě World Online, která je tvořena datovými okruhy o kapacitě 622 Mb/s. Produkty World Online Business proto zahrnují rovněž implementaci virtuálních privátních sítí (VPN), které spojují Evropu, Spojené státy a Afriku. Zákazníci se naopak mohou těšit z vysoce kvalitní služby a garantované kapacity sítě kombinované s cenově dostupným připojením, které je přizpůsobeno specifickým požadavkům uživatele.

Oddaný tým odborných pracovníků a editorů společnosti World Online přináší uživatelům aktuální zpravodajství a reportáže z celého světa, které skýtají jak globální, tak lokálně koncipovaný pohled na současné problémy. Kromě toho společnost World Online spolupracuje s impozantním a stále se zvyšujícím množstvím mezinárodních vydavatelů a televizních stanic s cílem umožnit svým uživatelům přístup k jejich publikacím a programům. K současným partnerům World Online patří MSNBC, Reuters, TF1 a GlobalNet Financial.

World Online poskytuje úplnou škálu v současnosti dostupných komunikačních služeb, díky níž přináší Internet uživatelům společnosti maximální užitek. Ať už je zákazníkem mezinárodní firma, která si přeje vyvinout svůj vlastní intranet nebo implementovat plně elektronické obchodování, či soukromý uživatel, jenž hodlá posílat elektronickou poštu přátelům, hrát online hry, koupit si CD nebo si přečíst nejnovější sportovní výsledky – společnost World Online je připravena vyhovět každému.

Z tohoto pohledu mají uživatelé možnost výběru z té nejširší škály produktů, která zahrnuje:

· Cenově dostupné připojení přizpůsobené specifickým požadavkům zákazníka a možnost modifikace připojení dle rostoucích nároků uživatele.
· Obchodní aplikace s cílem zefektivnit provoz Internetu pro uživatele a pomoci jim dosáhnout jejich podnikatelských záměrů bez ohrožení bezpečnosti.
· Možnost implementovat WWW stránky s elektronickým obchodem a připojit se k online obchodování.
· Odpovídající kurzy veden
é zkušenými školiteli a/nebo prostřednictvím Internetu s cílem zajistit, aby uživatelé dokázali plně využít nesčetných výhod, které služby a produkty World Online nabízejí.
Jako poskytovatel vynikajících služeb nabízí World Online rychlé a spolehlivé připojení do sítě Internet a mnoho dalších produktů. Moderní personalizační nástroje jsou součástí všech služeb a umožňují společnosti World Online nabízet aplikace šité na míru tomu nejužšímu okruhu zájemců na světě – jednotlivci. World Online, společnost na špici technického vývoje, nabízí unikátní sortiment služeb s přidanou hodnotou, personalizované online informace a možnosti elektronického obchodování, a to vše ve spojení s jedinečnou podporou zákazníků. World Online plánuje rozšířit svou základnu o nové technologické platformy a zvýšit příjmy z reklamy, poskytování služeb elektronického obchodu a dalších produktů, které přispějí ke zvýšení hodnoty společnosti. World Online je poskytovatel s největším celoevropským „záběrem“ a stává se volbou číslo jedna pro stále větší počet uživatelů Internetu, jak ukazují nejnovější výsledky, svědčící o výrazném nárůstu uživatelské základny společnosti.

Doplňující informace o službách a produktech společnosti World Online

Produkty a služby společnosti World Online spadají do čtyř hlavních kategorií:

Přístup do Internetu

World Online nabízí širokou škálu produktů pro přístup do sítě Internet přizpůsobených specifickým požadavkům lokálních trhů, na kterých společnost působí. Základní produkt pro přístup do Internetu společnosti World Online zahrnuje připojení prostřednictvím místního telefonního čísla, elektronickou poštu, poskytnutí prostoru pro umístění osobní WWW stránky, přístup k diskusním skupinám, služby zákaznické podpory a celou řadu dalších výhod, jako například slevy na zboží zakoupené online. Ve většině zemí poskytuje World Online bezplatný přístup do sítě Internet.

Společnost World Online má v úmyslu nabízet svým uživatelům přístup do sítě Internet prostřednictvím celé řady vysokorychlostních a dalších přístupových platforem, jako například kabelových televizí, technologie ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), lokálních bezdrátových spojů, GSM či satelitních spojů. V současnosti World Online poskytuje přístup do sítě Internet prostřednictvím technologie ADSL přibližně polovině svých uživatelů v Dánsku a v omezeném rozsahu rovněž ve Francii.

Portálové služby

Ve většině zemí, ve kterých společnost poskytuje přístup do Internetu, provozuje pod značkou World Online také své vlastní portály. Kromě mezinárodního portálu worldonline.com provozuje společnost World Online také lokální portály v jazycích jednotlivých zemí, ve kterých působí. Zatímco přístup k poskytování obsahu a připojení do sítě Internet je ve všech evropských zemích koncipován jednotně, týmy redaktorů v jednotlivých zemích pracují zcela samostatně – obsah portálů je lokalizovaný, věnuje se místním otázkám a je poskytován v jazycích příslušných zemí. Portály World Online jsou provozovány v mnoha světových jazycích a jsou přizpůsobeny individuálním podmínkám trhů v různých zemích.

V současné době zahrnují portály World Online tyto kanály: Světy, Zpravodajství, Počasí a Doprava, Peníze, Podnikání, Zdraví, Multimédia, Technologie, Cestování, Sport, Volný čas, Hudba, Zábava, Hry, Živě!, Noční kanál, Kanál pro ženy a Dětský kanál.

Společnost World Online na svých stránkách nabízí celou škálu multimediální zábavy, včetně živých přenosů koncertů, televizních seriálů či mimořádných událostí, ale také vysílání rádia WOLR, internetové rozhlasové stanice provozované právě společností World Online.

Elektronický obchod (e-commerce) Společnost World Online nabízí širokou škálu jak svých vlastních produktů elektronického obchodu, tak i produktů třetích stran, včetně online nakupování, bezpečného provádění elektronických plateb a realizace objednávek určených třetím stranám.

V současné době má společnost World Online uzavřeny smlouvy o spolupráci s tak významnými evropskými prodejci, jako například Bertelsmann Online, evropský internetový prodejce knih, Ibazar, francouzský internetový aukční server, QXL, online aukční dům, a le Chateau, prodejce vín. Uživatelé World Online mají přístup na všechny uvedené servery prostřednictvím přímého napojení ze stránek World Online.

Služby pro obchodní klienty

Produkty a služby společnosti World Online, které jsou určeny obchodním klientům, mohou být rozděleny do následujících kategorií:

· výstavba a připojení sítí
· elektronické obchodování (e-business)
· poradenské služby a školení
· hostování aplikací a služby datového centra
· mobliní Internet

Výstavba a připojení sítí

Kromě přístupu do sítě Internet prostřednictvím vytáčené telefonní linky či pevných datových okruhů o různých přenosových rychlostech nabízí firmám společnost World Online připojení lokálních počítačových sítí (LAN) do Internetu, návrhy a realizace síťových řešení (například virtuálních privátních sítí), dodávky technických i programových prostředků a zajištění odpovídající technické podpory.

Elektronické obchodování (e-business)

Společnost World Online nabízí jak dodávku již hotových standardních řešení elektronického obchodování, tak vývoj a implementaci individuálních projektů e-business dle specifických požadavků zákazníka. Aplikace e-business společnosti World Online zahrnují zpracování objednávek, zákaznickou podporu, realizaci plateb, online marketing a podporu prodeje a příslušné programové prostředky. Společnost World Online přitom funguje jako zprostředkovatel logistických a finančních služeb, neboť poskytuje komplexní systémy pro oslovení cílové skupiny zákazníků a zajišťuje rychlou a efektivní realizaci objednávek. Díky aplikacím e-business společnosti World Online se firmy mohou soustředit nejen na spotřebitelský či obchodní trh, ale mohou se rovněž prosadit tam, kde se oba trhy sbíhají.

Poradenské služby a školení

World Online poskytuje poradenské služby a školení zaměřené na všechny oblasti Internetu. World Online nabízí svým obchodním klientům celou řadu školicích programů, které zahrnují více než 150 odborných kurzů navržených tak, aby uspokojily co nejširší paletu požadavků.

Hostování aplikací a služby datového centra

Hostování aplikací a služby datového centra společnosti World Online přináší uživatelům nesčetné výhody usnadňující implementaci a správu elektronického obchodování, jako například zabezpečená a řízená prostředí pro prezentaci obsahu v síti World Wide Web. Kromě služeb sítě Internet zajišťuje společnost World Online nepřetržitý dohled, zpracování statistik, údržbu a správu aplikačních platforem, zálohování a obnovu dat a publikování obsahu. World Online zabezpečí správu Vašich WWW stránek, databází a nastavení použitých aplikačních platforem přesně dle Vašich specifických požadavků.

Mobilní Internet

V současné době si společnost World Online buduje na trhu novou pozici poskytovatele mobilních internetových služeb, a to především uvedením mobilního portálu World Online, uzavíráním dohod s mobilními operátory a zaváděním služeb mobilního Internetu pro obchodní klienty. Společnost World Online uzavřela první evropské dohody o poskytování mobilních aplikací, jako například zdokonalený jednotný systém zasílání zpráv, mobilní programové prostředky pro pracovní skupiny, mobilní personalizační nástroje či nástroje na podporu podnikání. World Online Mobile svým uživatelům nabízí možnost aktivního využití poskytovaných mobilních aplikací, nikoli jen pasivní „konzumaci“ obsahu. World Online Mobile bude uživatelům poskytovat mobilní aplikace, které postupně utvoří kompletní spektrum internetových služeb zaměřených na komunikaci, poskytování obsahu i uskutečňování transakcí a které přispějí k polidštění ustavičně se zvyšujícího tempa našeho osobního, rodinného i pracovního života. Služby mobilního Internetu nabízené společností World Online jsou určeny jak individuálním uživatelům, tak firemním klientům.

V současnosti patří k nejvýznamnějším obchodním klientům World Online společnosti Lufthansa, Opel, jedna z divizí společnosti General Motors, Novartis a Ruhrkohle (RAH)

Infrastruktura sítě

World Online provozuje svou vlastní IP (Internet protocol) síť. V současné době poskytuje společnost World Online přístup do Internetu prostřednictvím různých platforem, včetně analogových a ISDN linek či technologie ADSL, a v budoucnu plánuje implementaci dalších přístupových technologií.

Infrastruktura sítě World Online je navržena tak, aby se případný technický výpadek kterékoli její části nijak neprojevil na kvalitě poskytovaných internetových služeb.

Stránka společnosti World Online v České republice: www.worldonline.cz




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři