Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní
Mediální
Odborní
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY

od: 
do: 


Česká tisková kancelář

Česká tisková kancelář je největší česká informační agentura, která se zabývá sběrem, zpracováním a distribucí informací ze všech oblastí lidské činnosti. Denně tak přináší v průměru kolem 750 informací v českém a anglickém jazyce, včetně infografické produkce, audio servisu a 80 fotografií z celého světa.

Mezi hlavní produkty a služby ČTK patří zejména aktuální ekonomické politické, kulturní a sportovní zpravodajství a dále speciální ekonomické produkty - průběžně aktualizovaná databáze informací o akciových společnostech PRODATA - informace o firmách pro investory, analytiky a marketingové pracovníky (www.prodata.cz).

Současně nabízí dokumentační databáze a PR servis ČTK PROTEXT (www.protext.cz.) Na Internetu působí ČTK od počátku roku 1995, kdy otevřela informační server v USA na adrese (www.ctknews.cz}. Téhož roku začala publikovat také v českém jazyce a v lednu roku 1996 otevřela první český internetový zpravodajský průběžník České noviny (ctk.ceskenoviny.cz). V červenci 1999 vzniky na půdě ČTK Sportovní noviny (www.sportovninoviny.cz).

V dubnu roku 1999 přesunula ČTK veškeré své internetové aktivity do nové dceřině společnosti Neris s.r.o. Ta se stala nejen vydavatelem internetových publikací ČTK, ale i zpracovatelem informací (krátké SMS zprávy, WAP) pro české operátory mobilních telefonů. Významnou součástí komerčních aktivit Neris se stala průběžná dodávka zpravodajských modulů pro české internetové vydavatele a zpracovávání náročných webových prezentací v zahraničí (např. stránky hlavního sponzora stáje Formule 1 West McLaren Mercedes).




Komentáře ke článku


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři