Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Jak dát internetové stránky obcí do souladu se zákonem i zájmy samosprávy
29.7.2001

K lepšímu obsahu internetových stránek obcí by měl přispět cyklus seminářů, který během prázdnin pořádá ve 12 městech republiky Česká vydavatelská pro internet s.r.o. ve spolupráci s Odborem informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR a BMI sdružením. Jejich účastníci se dozvědí, jaké informace patří na obecní stránky, jak stránky vytvářet a jak co možná nejsnadněji vyhovět předpisům a prospět zároveň i obci.

Podle zákona o svobodném přístupu k informacím jsou totiž státní orgány a orgány územní samosprávy povinny zveřejňovat na svých internetových stránkách informace vztahující se k jejich působnosti. Řada obcí tak již činí, mnohé si však nevědí rady. Na semináři zjistí, že informace je možné zveřejňovat i bezplatně na portálu Města a obce online. V jeho databázi je evidováno všech více než 6000 obcí v ČR, z nichž téměř 2000 má i vlastní webové stránky a kolem 1300 aktivně pracuje s e-mailem. Více než tisíc obcí používá portál také ke zveřejňování svých informací.

Kromě Karlových Varů, Klatov a Českých Budějovic, kde již semináře proběhly, se další uskuteční 2. 8. v Praze, 21. 8. v Ústí nad Labem, 22.8. v Liberci, 28.8. v Uherském Hradišti, 30.8. v Brně a termíny dalších seminářů v Hradci Králové, Jihlavě, Olomouci a Ostravě budou teprve určeny. Bližší informace i přihlášku najdou zájemci na http://mesta.obce.cz v rubrice aktualit.

Česká vydavatelská pro internet s.r.o. je společnost z Jihlavy, která se specializuje na služby elektronického publikování zejména v oblasti veřejné správy. Provozuje portál Města a obce online (http://mesta.obce.cz), její redakční systém vismo pro tvorbu dynamických webových stránek organizací a firem používá téměř 500 měst a obcí, takže je nejrozšířenějším systémem ve sféře veřejné správy.


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU