Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Východočeské firmy moc nevěří v bezpečnost transakcí a dat
15.11.2001

Množstvím firem připojených k Internetu (81 %) se sice řadí Východočeši hned za Jihomoravský kraj (82 %) a před Jihočeský (73 %) a Plzeňský kraj (72 %), avšak podílem firem s vlastními webovými stránkami (55 %) zaujímají poslední místo za Jihomoravským (71 %), Plzeňským (63 %) i Jihočeským krajem (56 %). Ty podniky, které si již pořídily webové stránky, je pak ale využívají účinněji než firmy v ostatních sledovaných krajích. Jejich stránky častěji umožňují on-line objednávku, elektronickou platbu či práci s cílovými skupinami.

Relativně zkušenější jsou firmy Královéhradeckého kraje i ve využívání elektronických tržišť. Stejně jako v Plzeňském kraji používá tuto formu elektronického obchodu 5 procent firem, zatímco v Jihomoravském a Jihočeském kraji jen 2 procenta podniků. Naopak ve využívání informací z Evropské komise pro rozvoj svého podnikání jsou firmy Královéhradeckého kraje s 5 procenty na konci žebříčku, když nejvíce slouží tento informační zdroj jihočeským firmám (15 %).

Souběžně s výzkumy v kraji se vždy uskuteční seminář o elektronickém obchodování. Ten příští pořádá BMI sdružení ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Liberec ve čtvrtek 22. listopadu v Domě kultury v Liberci. Program, jenž je založen na prezentaci praktických zkušeností firem, které již dosáhly při uplatnění Internetu ve svém podnikání konkrétních výsledků, je uveden na www.brezen.cz. Po novém roce se cyklus seminářů a výzkumů přesune do dalších dvou měst a krajů a TELE2 se sdružením BMI jej završí na jaře 2001 konferencí v Praze, na níž budou prezentovány také celkové výsledky výzkumu, do kterého se do té doby zapojí téměř tisícovka firem.

Projekt, jenž chce pomoci firmám urychleně zvládnout přechod na elektronické podnikání, organizuje ve spolupráci s regionálními hospodářskými komorami sdružení BMI a společnost TELE2. Tento vedoucí alternativní poskytovatel telekomunikačních služeb v Evropě vstoupil na český trh v říjnu loňského roku s nabídkou pevného bezdrátového připojení na Internet za velmi příznivé ceny. Svoje služby nabízí v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Liberci, Plzni a nově i v Hradci Králové a chystá rozšíření své sítě do dalších měst. Ve všech regionech kromě Prahy nyní TELE2 snížil až do konce roku 2001 instalační poplatek o 86 % na 950 Kč bez DPH.


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU