Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Vyhlášeny nominační soutěže na dětskou konferenci Junior Internet
16.1.2002

Praha, 16. ledna 2001 – Podpořit aktivity dětí na Internetu a ukázat jim zajímavé projekty určené dětem a mládeži, takový je cíl dětské konference Junior Internet, která se uskuteční jako jedna z akcí Měsíce Internetu v sobotu 9. března v Praze. Již potřetí ji s podporou sdružení BMI organizuje dětský webový časopis http://www.ezavinac.cz. Zájemci o účast na konferenci určené pro děti do 15 let  musí prokázat určité zkušenosti s Internetem v některé ze tří  nominačních soutěží, které probíhají do 15. února.


JuniorWeb je soutěž o nejlepší webovou stránku, kam lze přihlásit osobní, třídní či školní stránky nebo i rozsáhlejší webové projekty. Do slohové soutěže JuniorText je možné poslat  texty týkající se Internetu, dlouhé minimálně 1000 znaků. Témata mohou být co se mi na Internetu líbí či nelíbí, co mi Internet dal, Internet ve škole, Internet v rodině, budoucnost Internetu a podobně. Konečně třetí soutěží je JuniorSpecial. Jde o volnou kategorii, do které mohou být přihlášeny například grafické výtvory, počítačová hudba nebo i „hmotné“ příspěvky týkající se Internetu. Podrobnosti o soutěžích i registraci přináší http://www.juniorinternet.cz.

Stovka nejlepších účastníků z těchto soutěží pak bude pozvána na konferenci, která proběhne 9. března již tradičně v pražském klubu Lávka. Na programu budou přednášky dětí na různá internetová témata, prezentace projektů pro děti a tombola.  Každý z účastníků si odnese nějakou zajímavou cenu, například knížku, CD, software, popřípadě webovou kameru či další produkty společnosti Creative Labs, která je partnerem konference.

Součástí  programu budou také prezentace vítězných  prací z nominačních  soutěží. Měla by se rovněž uskutečnit diskuse se známými  internetovými osobnostmi a také virtuální přednáška přenášená  pomocí webkamery  po Internetu až z USA. Konferenci doplní  i malá  výstava, na které se předvedou  nejzajímavější projekty pro děti a účastníci si  budou  moci vyzkoušet zajímavé věci.


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU