Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Soutěž pro základní školy v Praze 12
13.2.2002

Městská část Praha 12 v souvislosti s celostátní kampaní Březen - měsíc Internetu vyhlásila soutěž o nejlepší internetovou stránku jedné z deseti základních škol, jichž je zřizovatelem. Cílem soutěže je podpořit rozvoj informování o základní škole prostřednictvím Internetu a větší využití tohoto způsobu komunikace školy s rodiči jejích žáků. Tato akce zároveň umožňuje zhodnocení ročního provozu připojení základních škol na Internet, které realizovala městská část Praha 12 v březnu loňského roku.

Při přípravě pravidel soutěže  vycházeli organizátoři  z pravidel celostátní soutěže o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů. Hodnotit se bude obsah  stránek s ohledem na potřeby uživatelů, jejich aktuálnost a také grafické zpracování a logické uspořádání stránek, přičemž výběr nominovaných bude provádět zčásti odborná komise a zčásti samotné školy.

Pokud jde o zhodnocení ročního provozu, před rokem zajistila městská část Praha 12 připojení k  Internetu pro devět základních škol. Konkrétně pro Modřanskou ZŠ s rozšířeným vyučováním jazyků, ZŠ K Dolům, ZŠ K Lesu, ZŠ Pertoldova, ZŠ profesora Švejcara, ZŠ Rakovského, ZŠ s rozšířeným vyučováním tělesné výchovy Smolkova, ZŠ T.G. Masaryka a ZŠ Zárubova.  Připojení je realizováno pevnými digitálními okruhy o garantované přenosové kapacitě 64 kb/s, množství přenášených dat není limitováno. Úřad MČ Praha 12 zajišťuje pro každou školu jeden přípojný bod, zpřístupnění Internetu v rámci vnitřní sítě a způsob jeho využívání je plně v kompetenci školy. Na centrálním serveru umístěném na Úřadě MČ Praha 12 má každá ze škol vyhrazenu jednu IP adresu, 5 -10 e-mailových schránek a diskovou kapacitu  2 GB pro provoz internetových stránek. Dále je školám k dispozici publikační systém pro vytváření internetového zpravodajství a pro každou školu 2 licence automatizovaného právního systému ASPI.

 

 


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU