Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Internetový víkend v Kostomlatech
10.3.2002

I když sluníčko lákalo k procházkám a hrám, přesto se druhou březnovou sobotu sešli v kostomlatské knihovně zájemci o putování po Internetu. Tentokrát to byli ti nejmladší - předškoláci z kostomlatské mateřinky. Zprávu o tom, co vše zažili, nám poslali Hana a Miroslav Bláhovi z místní lidové knihovny. Podobných tiskových zpráv o průběhu Měsíce internetu v knihovnách dostáváme více. Jejich přehled je možné najít zde 

 

Ale zpět k předškolákům z Kostomlat. Sice nevěřícně kroutili hlavou při tvrzení, že se podívají kolem světa, ale po pár hodinách strávených na cestách v "síti" už nepochybovali. Nejprve navštívili stránky s velikonoční tématikou,  z kterých si odnesli natištěné vzory na kraslice a návod na pletení pomlázky, ale i výklad velikonočních symbolů - beránka, zajíčka, vajíček i proutků. I názvy dní velikonočního času jim už leccos říkají.

 

Potom se vypravili do "světa" - zatím sice po webových stránkách okolních obcí a měst. Navštívili rovněž i stránky Kostomlat, kde si zejména prohlédli přiloženou fotogalerii a divili se jaké krásné kouty jsou kolem nich. A po zbytek času u počítače se věnovali soutěžím z CD ROMů - Čtyřlístek, které knihovna odebírá jako přílohu časopisu Rodinný CD Romek. Výsledky z těchto soutěží jsou posílány prostřednictvím Internetu na stránku dotyčného časopisu k zařazení do celostátní výsledkové listiny.  Poutavé provedení a doprovodné melodie pomohly překonat počáteční ostych a tak si maminky a babičky odváděly domů děti, které se budou k počítači a následně k Internetu rády vracet.

 

Nedělní dopoledne se u "nažhaveného" počítače sešla děvčata z Výchovného ústavu mládeže v Kostomlatech a ani ta nedovolila "drátům do světa" chvíli odpočinku. Nejdříve se dívky podívaly jak běží život v jejich trvalých bydlištích - na stránkách měst si otevíraly kulturní a sportovní nabídky, ale i mapy se známými ulicemi. A pak se Internet zapotil, když "sypal" údaje o hudebních skupinách a pěveckých hvězdách. Vymezený čas rychle plynul, ale i tak si mnohá děvčata odnášela vytištěné informace a obrázky svých idolů. Další návštěvy děvčat z VÚM jsou dohodnuty ještě v průběhu března. Takže zase za týden se zájemci z 2. stupně Základní školy.

 


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU