Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Soutěž Zlatý erb do finále ve Stockholmu
17.6.2002

Mezi 101 projekty ze 40 zemí, které byly vybrány do finále soutěže Stockholm Challenge Award v roce 2002, je také Zlatý erb (http://zlatyerb.obce.cz), soutěž o nejlepší webové stránky měst a obcí. Česká republika  tak po projektu Březen – měsíc Internetu, který byl oceněn v roce 2000, má opět zastoupení ve finále soutěže, do níž se přihlašují projekty na podporu informační společnosti z celého světa.  Letos byli finalisté vybráni z 515 projektů z téměř 80 zemí.

 

Nejvíce finalistů – 16 – je z USA, s 11 projekty je na druhém místě Indie a s 10 na třetím Švédsko. Vítězové šesti kategorií budou oznámeni na slavnostním předání cen ve stockholmské radnici 10. října. Přehled všech finálových  projektů je uveden zde.

 

Soutěž Zlatý erb vyhlašuje Svaz měst a obcí České republiky a Ministerstvo vnitra ČR, pořádá ji Sdružení Zlatý erb ve spolupráci s portálem Města a obce online. Je již tradičně součástí iniciativ v rámci Měsíce internetu. V letošním roce získaly hlavní ceny v kategorii města Magistrát hlavního města Prahy (www.praha-mesto.cz), v kategorii obce Pozlovice (www.pozlovice.cz) a v kategorii regiony Informační server ŠumavaNet.CZ (www.sumavanet.cz).

 

Dále byla udělena Sdružení obcí Orlicko (www.orlicko.cz) zvláštní cena ministra vnitra za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky a cenu veřejnosti udělenou sdružením  BMI získal Městský úřad Nové Město na Moravě (www.nmnm.cz).


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU