Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Portál pro zdravotně postižené se bude jmenovat Helpnet
25.6.2002

Na březnové konferenci INSPO 2002 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami v Praze představila asociace AISO svůj úmysl vytvořit portál, na kterém by našli zájemci co nejvíce informací o problematice zdravotně postižených. V jedné pracovní sekci dokonce její účastníci odpovídali na anketu, jaký typ spolupráce dosavadních informačních serverů by si představovali. Většina se shodla na čtvrté z pěti variant, která znamenala druhou největší míru integrace. Po jednání správní rady AISO v pátek 21. června  je možné uvést  některé informace o přípravách portálu, který dostal jméno Helpnet.cz. Doménu stejného znění již zaregistrovalo sdružení BMI.

 

BMI se ujalo vedení tohoto projektu a jako koordinátora jmenovalo svého člena Pavla Hajného. Na schůzce správní rady byla dohodnuta základní struktura portálu a v následujících týdnech by se měla dotvořit do té míry, aby bylo možné začít jednat o spolupráci s potenciálními partnery. Předpokládá se, že na stránkách Helpnetu se bude zrcadlit obsah některých spolupracujících serverů, či častěji zde budou uvedeny odkazy na jejich stránky. Významnou roli bude mít zpravodajství, které by se mělo přebírat jak z tištěných médií či rozhlasu a televize, tak z internetových zdrojů.

 

Ukázalo se, že nejméně informací zatím lze nalézt na českém webu o jednotlivých typech zdravotního postižení z hlediska mediciny. Proto tvůrci portálu počítají s tím, že se obrátí na  příslušné organizace či sdružení zdravotně postižených, aby zajistily odborné příspěvky za svou oblast.

 

První, zkušební verzi portálu chce  AISO představit v listopadu 2002 na výstavě Rehaprotex v Brně. A v březnu 2003 by ráda spustila v rámci Měsíce Internetu portál Helpnet pro veřejnost. Aby se to podařilo, bude nutné také sehnat včas sponzory, kteří by podpořili vznik a provoz portálu.

 


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU