Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Webík pro dětské knihovny
24.11.2002

Pro dětské tvůrce do 15 let je určena soutěž o nejlepší webové stránky dětských oddělení veřejných knihoven. Vyhlásil ji Klub dětských knihoven SKIP (Svaz knihovníků a informačních pracovníků) spolu se sdružením BMI jako jednu z akcí připravovaného 6. ročníku Března – měsíce Internetu.

 

První ročník soutěže nazvané Webík se uskutečnil v roce 2002 a přinesl nad očekávání dobré výsledky. Soutěž mimo jiné ukázala na pozitivní roli knihoven v posilování internetové gramotnosti.  Jeden z vítězů dokonce vůbec neměl doma ani ve škole počítač a přístup k internetu. Vytvářet webové stránky se naučil z literatury vypůjčené v knihovně a na počítači v knihovně.

 

Nyní byl vyhlášen druhý ročník soutěže Webík. Soutěž je opět určena  všem dětem do 15 let, které umí pracovat s počítačem, mají velkou fantazii  a chtějí knihovnicím ukázat, jak by měly vypadat webové stránky jejich dětského oddělení. Do soutěže se mohou již v průběhu listopadu a prosince  přihlásit ve své knihovně jednotlivci i kolektivy, knihovnice jim na vyžádání dodají podklady týkající se knihovny.

 

Během ledna pak předají soutěžící disketu se svou prací či odkaz na vystavené stránky, knihovna vybere a odmění tři nejlepší práce. Vítěznou  nominuje do celostátní soutěže, ze které 10 nejúspěšnějších účastníků bude pozváno na dětskou konferenci Junior Internet. Ta se uskuteční 8. března 2003 v Praze a vítěz na ní bude moci představit svoje stránky. Nejlepší stránky v celostátní soutěži budou odměněny webovými kamerami a dalšími hodnotnými cenami.

 

 

 

 

 


 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU