Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Cílem Měsíce Internetu je podpořit rozvoj Internetu v České republice
(BMI) 9.1.2002

Projekt Měsíce Internetu vznikl  se záměrem  upozornit na obrovský význam Internetu pro rozvoj  ekonomiky i společnosti v  době, kdy si to v České republice  málokdo uvědomoval.


Zvládnutí internetové gramotnosti  není módní či samoúčelnou věcí, ale  stává se konkurenční  výhodou jednotlivců, firem i států, říká Jaroslav  Winter,  prezident BMI sdružení.

Prvních pět  ročníků akce Březen  - měsíc Internetu v letech 1998 až 2002  prokázalo, že aktivity  tohoto druhu mají smysl a mohou být obecně prospěšné.  Osvědčil  se princip otevřenosti projektu, do kterého se mohou zapojit všechny  subjekty, jež sdílejí stejnou potřebu podpořit rozvoj Internetu  v České  republice. Projekt má podobu každoroční vlny akcí  a mediálních informací, které  slouží různým skupinám  obyvatel v souladu s konkrétními cíli jednotlivých  podprojektů.


Projekt od třetího ročníku programově připravuje a  zajišťuje sdružení BMI,  které založili tvůrci projektu  Březen – měsíc Internetu. Sdružení BMI  provádí celkovou  supervizi, fundrising a nese odpovědnost za průběh kampaně.  K  realizaci projektu jsou využívány služby profesionálních  PR, reklamních a  výzkumných agentur.

Volba aktuálních  témat, podpora médií a veřejnosti způsobily, že projekt  Měsíc  Internetu přerostl v širokou národní kampaň. Podle průzkumu  společnosti  Markent v roce 2002 oslovil až 36 % dospělého  obyvatelstva v ČR. Tvůrci projektu  se snaží, aby se Měsíc  Internetu stal platformou vhodnou dobou nejen ke  komunikaci posledních  novinek v oblasti IT, ale rovněž příležitostí k zhodnocení  celkového rozvoje informační společnosti, pokračování dialogu  veřejné správy s  občany.

Pod jednotícím mottem a logem  se sdružují vlastní projekty sdružení BMI a  projekty jiných  organizací s podobnými cíli. Prezentují se tady projekty o  využití  Internetu v podnikání, ve vzdělání, pro zdravotně postižené,  pro rozvoj  měst a celých regionů. Nyní se již začíná připravovat 6. ročník, který se uskuteční v březnu 2003.  



Archiv rubriky

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU