Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Komerční, mediální a odborní partneři
(BMI) 9.1.2002

Také pátý ročník projektu Březen - měsíc Internetu se může uskutečnit jen díky podpoře řady komerčních i mediálních partnerů.

Hlavní partneři

Skupinu hlavních partnerů tvoří čtyři společnosti, které všechny hrají ve své oblasti působení významnou roli, a jedno mezinárodní konsorcium.

Česká pošta

Česká pošta, s. p., je samostatně hospodařící subjekt charakteru státního  podniku s povinností samofinancování. Vznikla 1. 1. 1993. Odvádí veškeré  příslušné odvody a daně do státního rozpočtu bez jakýchkoli výjimek či úlev.  Zřizovatelem je Ministerstvo dopravy a spojů ČR. Podniká v oblastech  přepravy a doručování zásilek, peněžních a obstaravatelských služeb.

 

Intel

 

Společnost Intel je přední dodavatel stavebních bloků pro internetovou ekonomiku. Intel je nejen největším světovým výrobcem procesorů, ale také počítačových, síťových a komunikačních produktů.

 

LANGMaster International

 

Tato česká společnost (dříve Dr. LANG group) je  nejvýznamnějším dodavatelem interaktivních multimediálních vzdělávacích systémů v České republice.  Současné portfolio jejích produktů obsahuje kurzy pro výuku jazyků, vzdělávací systémy pro školy - Škola hrou i  řídící vzdělávací systémy pro firmy a organizace.

 

Stavební spořitelna České spořitelny

 

Stavební spořitelna České spořitelny, známá jako buřinka, je již od začátku svého obchodního působení v roce 1994 významným subjektem na trhu stavebního spoření. Své služby zajišťuje po celé České republice prostřednictvím rozsáhlé sítě České spořitelny, vlastní obchodní sítě a nově i prostřednictvím Internetu. V oblasti stavebních spořitelen zaujímá prioritní postavení při zavádění nejmodernějších informačních technologií do praxe.

 

Využívání Internetu se Stavební spořitelna České spořitelny rozhodla podporovat zaváděním nových on-line služeb a prostřednictvím výrazných slev, které na své on-line produkty a služby poskytuje.   Smlouvy o stavebním spoření uzavřené prostřednictvím   Internetu  poskytuje s 50% slevou z úhrady za uzavření smlouvy; za vyřízení úvěru on-line způsobem nepožaduje dokonce žádnou úhradu.

ENERGIA

Projektové konsorcium ENERGIA (Extended Network to Eastern Regions involving Government authorities, Industrie and Academia) sdružuje 14 evropských partnerů, včetně BMI sdružení. V rámci cílů 5. rámcového programu Evropské komise se tento IST projekt zaměřuje na  rozvoj mezinárodní spolupráce, vybudování funkčního networku společností z EU a CEE, spojených zájmem propagovat nové způsoby práce, transfer technologií a jiné charakteristické rysy informační společnosti.

 Mediální partneři

Česká tisková kancelář

Česká tisková kancelář je největší česká informační agentura, která se zabývá sběrem, zpracováním a distribucí informací ze všech oblastí lidské činnosti. Denně tak přináší v průměru kolem 750 informací v českém a anglickém jazyce, včetně infografické produkce, audio servisu a 80 fotografií z celého světa.

 

 

Český rozhlas

Český rozhlas jako veřejnoprávní instituce poskytuje nejširší servis v oblasti rozhlasového vysílání v České republice v síti 4 celoplošných a 8 regionálních okruhů. Na základě smlouvy s Ministerstvem zahraničních věcí ČR zajišťuje vysílání do zahraničí v šesti jazycích.

 

Mladá fronta  

Nakladatelství a vydavatelství Mladá fronta vzniklo před více než 50 lety.  V současné době je jeho jediným vlastníkem Efraim Cohen, a.s. Mladá fronta vydává časopisy Podnikání v praxi, Marketing Magazíne, Polygrafie revue, Projekt, Profesionál, Ikare, Lidé a země, Maminka, Mateřídouška, Sluníčko, VTM. Kromě toho v nakladatelství vychází ročně kolem 120 knižních titulů.   

 

IDG Czech

 

IDG Czech, a.s., je dceřinou společností firmy International Data Group, Boston, přední světové firmy působící v 75 zemích světa na poli médií, analytického průzkumu a výstavnictví.

IDG Czech, a.s. vydává od roku 1990 počítačový týdeník Computerworld a měsíčníky PCWorld (1991), GameStar (1998) a BusinessWorld (1999) v celkovém nákladu přes 160 000 kusů a 100 000 CD měsíčně. Odborné zázemí novinářským aktivitám zajišťuje vlastní TestCentrum. Další informace jsou dostupné na adresách www.idg.cz, , www.cw.cz, , www.pcw.cz, , www.gamestar.cz, a www.businessworld.cz.

 

Právo

Celostátní nezávislý deník s úplnou nabídkou 100 % informací každý den a navíc  s přílohami: v pondělí Sport extra, v úterý Styl, ve středu magazín Dům a bydlení, ve čtvrtek SALON a Počítače, v pátek Autosalon a Test servis, v sobotu barevný Magazín s TV týdnem. Flashnewss - internetový on-line magazín Práva. Přináší aktuální zpravodajství z domova i ze světa. Kvalitní zpravodajství je podpořeno přehlednou grafickou úpravou.

ATLAS.CZ

ATLAS.CZ, a.s., je česká akciová společnost, provozující přední internetový portál v České republice. Majetkové podíly ve společnosti Atlas.cz vlastní české fyzické osoby a investiční fond II. Epic Holding. Portál Atlas.cz je dlouhodobě druhým nejnavštěvovanějším českým portálem. Provozuje více než 50 internetových služeb, což jej řadí z hlediska šíře nabídky na první místo mezi českými internetovými portály.

 

Odborný partner

ICZ

Společnost ICZ a.s. byla založena v roce 1997 a na trhu informačních technologií obchodně působí od roku 1998. Je jednou z největších IT společností, poskytujících své služby v České republice. V roce 2000 i 2001 získala společnost ocenění jako jedna z 5 nejlepších IT firem České republiky. V projektu Březen – měsíc Internetu působí již tradičně prostřednictvím jí ovládané společnosti Internet servis jako sponzor webových stránek www.brezen.cz.

Na závěr uvádíme přehled všech komerčních partnerů v uplynulých pěti ročnících BMI:

I. ročník – 1998

II. ročník - 1999

III. ročník- 2000

4. ročník – 2001

V. ročník - 2002

AutoCont      

IBM

HP

Microsoft

PVT

ABF, APP, Directnet, Fincom, IPB, Modré Stránky, Progress Software, Siemens

 

Software602 – generální partner

 

eCITY

PVT.net

INET

2N

INET (Shop.cz)

Oracle Czech

Progress Software

Software602

Bonton

Intel

Komerční banka

World OnLine

 

Česká pošta

Intel

LANGMaster

Stavební spořitelna České spořitelny

 



Archiv rubriky

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU