Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Zapojení BMI do mezinárodních projektů
(BMI) 1.2.2002

V roce 2001 se BMI sdružení stalo členem projektového konsorcia ENERGIA (Extended Network to Eastern Regions involving Government authorities, Industrie and Academia), které sdružuje 14 evropských partnerů . Tento IST projekt se v rámci cílů 5. rámcového programu EK zaměřuje na rozvoj mezinárodní spolupráce, vybudování funkčního networku společností z EU a CEE, spojených zájmem propagovat nové způsoby práce, transfer technologií a jiné charakteristické rysy informační společnosti.

Od konce roku 2001 spolupracuje sdružení BMI na dvou mezinárodních projektech v rámci programu Leonardo II, zaměřených na vybrané skupiny zdravotně postižených. Jde o projekty Tecno Zeinu a MS-Net, které mapují vztah komunit neslyšících a osob postižených roztroušenou sklerózou k IT a zkoumají možnosti jejich výuky, eventuálně i tréninku a pokročilejší léčby prostřednictvím Internetu. Spolupartnery BMI jsou v těchto projektech týmy Španělska, Itálie, Francie a Řecka, se společným španělským koordinátorem.

Od června 2002 bylo BMI přibráno ke spolupráci na dalším velice prestižním IST projektu PRELUDE (Promoting European Local and Regional Sustainability in the Digital Ekonomy), který propojí rozsáhlé propagační a věcné programy osmi evropských regionů. Za Českou republiku se k projektu ve spolupráci s BMI připojil také kraj Vysočina. Na projektu kromě regionů participují takové organizace jako ELANET a ERISA.

Do programového směru Evropské komise Safer Internet Action Plan se zatím nepřijímají k financování partneři z kandidátských zemí. BMI ale jako jediný partner z kandidátských zemí bylo přizváno do projektového konsorcia, které hodlá propagovat různé aspekty „bezpečného“ Internetu. K tomuto směru aktivit BMI bude hledat zájemce z řad komerčních partnerů na národní úrovni.



Archiv rubriky

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU