Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Komerční, mediální a odborní partneři
13.1.2003

Také šestý ročník projektu Březen - měsíc Internetu se může uskutečnit jen díky podpoře řady komerčních i mediálních partnerů. Kromě toho oficiální záštitu nad ním převzala Delegace Evropské komise v ČR.

Hlavní partneři

Hlavními partnery jsou čtyři společnosti z různých oblastí činnosti.

Česká pošta

Česká pošta, s. p., je samostatně hospodařící subjekt charakteru státního  podniku s povinností samofinancování. Vznikla 1. 1. 1993. Odvádí veškeré  příslušné odvody a daně do státního rozpočtu bez jakýchkoli výjimek či úlev.  Zřizovatelem je Ministerstvo dopravy a spojů ČR, od 1.1.2003 Ministerstvo informatiky ČR. Česká pošta podniká v oblastech  přepravy a doručování zásilek, peněžních a obstaravatelských služeb.

ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE

ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE a.s. vznikly 1. dubna 1963 jako Správa radiokomunikací Praha a do podoby akciové společnosti byly transformovány 1. ledna 1994. Po ukončení privatizace v roce 2001 a procesu restrukturalizace v roce 2002 je dnes akciová společnost ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE moderním plnohodnotným poskytovatelem telekomunikačních a vysílacích služeb se silnou orientací na zákazníka.

Celkově lze zákaznický servis rozdělit do tří specializovaných úseků: úsek telekomunikačních služeb, který nabízí své služby v rámci uceleného balíčku služeb BlueTone a obsahuje data, internet i hlas; úsek vysílacích služeb, který zajišťuje celoplošné, regionální i lokální šíření a přenos rozhlasového a televizního signálu pro provozovatele ze zákona a provozovatele s licencí; úsek správy majetku, který se stará o maximální využití objektů společnosti a možné pronájmy prostor dalším telekomunikačním operátorům.

DIGI TRADE

Společnost DIGI TRADE  vznikla v roce 1994 a je významným partnerem světových firem IBM a Microsoft. Zajišťuje služby zaměřené na vývoj, provoz a rozvoj informačních systémů. Poskytuje řešení v oblastech řízení vztahů se zákazníky (CRM), správy dokumentů a informací, sdílení dat a aplikace pro pracovní skupiny a týmy, internet/intranet a bezpečnost IS. V oblasti podpory IS se DIGI TRADE soustřeďuje především na outsorcing a help desk. Vyhledávané je i autorizované školicí středisko, které poskytuje nejrůznější druhy kurzů. DIGI TRADE rovněž dodává hardware a software, poskytuje poradenství v oblasti licencí softwaru a na přání klientů provádí softwarový audit. 

LMC

LMC s.r.o. je česká firma, která se zasloužila o vznik internetového trhu práce v ČR a která dnes jeho vývoj rozhodující měrou formuje. Nabízí služby v oblasti průniku informačních technologií a personalistiky. V současnosti jde především o nástroje pro nábor zaměstnanců – na www.jobs.cz a www.prace.cz probíhá nejúčinnější zprostředkování nabídky a poptávky na elektronickém trhu práce: návštěvnost systémů LMC vzroste každoročně až o 250 procent a počet denních kontaktů nabídky a poptávky zprostředkovaných službami LMC je řádově roven počtu přístupů všech konkurečních serverů.

Mediální partneři

Česká tisková kancelář

Česká tisková kancelář je největší česká informační agentura, která se zabývá sběrem, zpracováním a distribucí informací ze všech oblastí lidské činnosti. Denně tak přináší v průměru kolem 750 informací v českém a anglickém jazyce, včetně infografické produkce, audio servisu a 80 fotografií z celého světa.

 

 Český rozhlas

Český rozhlas jako veřejnoprávní instituce poskytuje nejširší servis v oblasti rozhlasového vysílání v České republice v síti 4 celoplošných a 8 regionálních okruhů. Na základě smlouvy s Ministerstvem zahraničních věcí ČR zajišťuje vysílání do zahraničí v šesti jazycích.

 

BERTELSMANNSPRINGER CZ, s. r. o.

Odborné vydavatelství časopisů BertelsmannSpringer CZ je jednou z dceřiných společností německého mediálního koncernu Bertelsmann. Svoje publikace vydává na třech základních trzích – stavebním, dopravním a technicko-ekonomickém.

IDG Czech

 

IDG Czech, a.s., je dceřinou společností firmy International Data Group, Boston, přední světové firmy působící v 75 zemích světa na poli médií, analytického průzkumu a výstavnictví.

IDG Czech, a.s. vydává od roku 1990 počítačový týdeník Computerworld a měsíčníky PCWorld (1991), GameStar (1998) a BusinessWorld (1999) v celkovém nákladu přes 160 000 kusů a 100 000 CD měsíčně. Odborné zázemí novinářským aktivitám zajišťuje vlastní TestCentrum. Další informace jsou dostupné na adresách www.idg.cz, , www.cw.cz, , www.pcw.cz, , www.gamestar.cz, a www.businessworld.cz.  

Právo

Celostátní nezávislý deník s úplnou nabídkou 100 % informací každý den a navíc s přílohami: v pondělí Sport extra, v úterý Styl, ve středu magazín Dům a bydlení, ve čtvrtek SALON a Počítače, v pátek Autosalon a Test servis, v sobotu barevný Magazín s TV týdnem.

ATLAS.CZ

ATLAS.CZ, a.s., je česká akciová společnost, provozující přední internetový portál v České republice. Majetkové podíly ve společnosti Atlas.cz vlastní české fyzické osoby a investiční fond II. Epic Holding. Portál Atlas.cz je dlouhodobě druhým nejnavštěvovanějším českým portálem. Provozuje více než 50 internetových služeb, což jej řadí z hlediska šíře nabídky na první místo mezi českými internetovými portály.

Odborný partner

ICZ

Společnost ICZ a.s. byla založena v roce 1997 a na trhu informačních technologií obchodně působí od roku 1998. Je jednou z největších IT společností, poskytujících své služby v České republice. V roce 2000 i 2001 získala společnost ocenění jako jedna z 5 nejlepších IT firem České republiky. V projektu Březen – měsíc Internetu působí již tradičně jako sponzor webových stránek www.brezen.cz.

Komerční a mediální partneři jednotlivých akcí BMI 2003

Některé z dílčích akcí Března – měsíce Internetu mají ještě samostatné komerční, popřípadě mediální  partnery.

Junior Internet

Osobní záštitu nad 4. ročníkem dětské konference o Internetu převzal ministr informatiky Vladimír Mlynář, mediálními partnery jsou časopisy Moje 1. noviny, Učitelské noviny, VTM a server Česká škola.

INSPO – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami

Hlavním partnerem 3. ročníku této konference je společnost ABEL - Computer,  partnerem společnost Microsoft. 

Noc s Andersenem

Mediálními partnery projektu Klubu dětských knihoven, díky kterému stráví stovky dětí noc z pátku 28. na sobotu 29. března v knihovně v pohádkovém duchu, jsou časopisy Maminka, Mateřídouška a Sluníčko.  

Na závěr uvádíme přehled všech komerčních partnerů v uplynulých pěti ročnících BMI:

I. ročník – 1998

II. ročník - 1999

III. ročník- 2000

4. ročník – 2001

V. ročník - 2002

AutoCont      

IBM

HP

Microsoft

PVT

ABF, APP, Directnet, Fincom, IPB, Modré Stránky, Progress Software, Siemens

 

Software602 – generální partner

 

eCITY

PVT.net

INET

2N

INET (Shop.cz)

Oracle Czech

Progress Software

Software602

Bonton

Intel

Komerční banka

World OnLine

 

Česká pošta

Intel

LANGMaster

Stavební spořitelna České spořitelny

 

 

 


Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY