Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Zapojení BMI do mezinárodních projektů
14.1.2003

V roce 2001 se BMI sdružení stalo členem projektového konsorcia ENERGIA (Extended Network to Eastern Regions involving Government authorities, Industrie and Academia), které sdružuje 14 evropských partnerů . Tento IST projekt se v rámci cílů 5. rámcového programu EK zaměřil na rozvoj mezinárodní spolupráce, vybudování funkčního networku společností z EU a CEE, spojených zájmem propagovat nové způsoby práce, transfer technologií a jiné charakteristické rysy informační společnosti.

Od konce roku 2001 spolupracuje sdružení BMI na dvou mezinárodních projektech v rámci programu Leonardo II, zaměřených na vybrané skupiny zdravotně postižených. Jde o projekty Tecno Zeinu a MS-Net, které mapují vztah komunit neslyšících a osob postižených roztroušenou sklerózou k IT a zkoumají možnosti jejich výuky, eventuálně i tréninku a pokročilejší léčby prostřednictvím Internetu. Spolupartnery BMI jsou v těchto projektech týmy Španělska, Itálie, Francie a Řecka, se společným španělským koordinátorem.

Od června 2002 bylo BMI přibráno ke spolupráci na dalším velice prestižním IST projektu PRELUDE (Promoting European Local and Regional Sustainability in the Digital Economy), který propojí rozsáhlé propagační a věcné programy osmi evropských regionů. Za Českou republiku se k projektu ve spolupráci s BMI připojil také kraj Vysočina. Na projektu kromě regionů participují takové organizace jako ELANET a ERISA.

Doplňující dokumenty:

Management evropských projektů (úvod do problematiky, BMI)

Guidance Notes for Evaluators - (ukázka pravidel a forem pro vyhodnocení projektů v 1. Callu  6. rámcového programu, IST, 2. priorita)

Decision No 2002/EC of the European Parliament and of the Council - (dokument  týkající se 6. Rámcového programu Evropské komise)

EU Opportunities for Regional/Local Governments andActors (pomocný dokument k projektu PRELUDE)


Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY