Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Záštitu nad Měsícem Internetu převzala Delegace Evropské komise v ČR
(BMI) 23.1.2003

 Březen bude v roce 2003 v České republice opět měsícem Internetu, tentokrát pod oficiální záštitou Delegace Evropské komise v ČR.  Již 6. ročník projektu, který organizuje BMI sdružení, přinese v duchu motta Internet bez bariér množství konferencí, seminářů, soutěží, setkání  a dalších příležitostí k seznámení s Internetem a možnostmi jeho nejrůznějšího využití. Zvláště se zaměří na to, jak Internet pomáhá odstraňovat bariéry v jejich životě lidem se zdravotním postižením.

 

Partnerství v projektu  Březen – měsíc Internetu již potvrdily Česká pošta a společnost DIGI TRADE, mediálními partnery budou  Český rozhlas, ČTK,  vydavatelství BertelsmannSpringer CZ  a IDG Czech, deník Právo a portál Atlas.cz, odborným partnerem je ICZ.

 

Česká pošta je samostatně hospodařící subjekt charakteru státního  podniku s povinností samofinancování, který odvádí  veškeré  příslušné odvody a daně do státního rozpočtu bez jakýchkoli výjimek či úlev.  Prostřednictvím svých webových stránek www.cpost.cz nabízí také řadu služeb on-line, například hybridní poštu, certifikační autoritu, vyhledávání obchodních a profi balíků, zásilek Interexpres.

 

Společnost DIGI TRADE (www.digi-trade.cz) vznikla v roce 1994 a je významným partnerem světových firem IBM a Microsoft. Zajišťuje služby zaměřené na vývoj, provoz a rozvoj informačních systémů. Poskytuje řešení v oblastech řízení vztahů se zákazníky (CRM), správy dokumentů a informací, sdílení dat a aplikace pro pracovní skupiny a týmy, internet/intranet a bezpečnost IS. V oblasti podpory IS se DIGI TRADE soustřeďuje především na outsorcing a help desk. Vyhledávané je i autorizované školicí středisko, které poskytuje nejrůznější druhy kurzů. DIGI TRADE rovněž dodává hardware a software, poskytuje poradenství v oblasti licencí softwaru a na přání klientů provádí softwarový audit. 

 

Již nyní probíhá několik soutěží, jejichž výsledky budou vyhlášeny na akcích  pořádaných během Měsíce Internetu. Na http://mesta.obce.cz je možné se do 24. ledna přihlásit do soutěže Zlatý erb o nejlepší internetové stránky, měst, obcí a regionů, jejíž vítězové budou představeni na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě 24. března v Hradci Králové. Více než sto přihlášek do nominačních soutěží dětské konference Junior Internet, která proběhne 8. března v Praze, již došlo jejím organizátorům na www.juniorinternet.cz.

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY