Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Broumovsko hledá novou strategii rozvoje
(BMI) 25.1.2003

Neuvěřitelných 200 zájemců o budoucí rozvoj Broumovska v kontextu příprav na vstup do EU se sešlo 22. ledna ve společenském sálu restaurace Na Střelnici v městečku Broumově v Královéhradeckém kraji.  Pozvání občanského sdružení Mikroregion Stěnava přijala řada významných osobností, včetně velvyslance  Evropské komise v ČR Ramiro Cibriana. Dobrou znalostí místní problematiky potěšil přítomné  ministr pro místní rozvoj  P. Němec, o potřebě aktivního občanského postoje k proměně svého regionu hovořil královéhradecký hejtman P. Bradík.

Mezi klíčová témata konference Broumovsko v Evropě patřila i schopnost využívat evropské programy SAPARD, Phare, IST aj. pro české regiony a lokality. Řadu cenných poznámek a zkušenosti k tématu poskytl hejtman Vysočiny František Dohnal, který dokázal za poměrně krátkou dobu účinně stimulovat zájem a dovednosti podávat projekty ve svém kraji. Pro úspěšnost projektů se vyplácí spolupráce subjektů veřejné správy s neziskovými sdruženími, jak se tomu stalo v případě projektu IST PRELUDE, na kterém se podílí kraj Vysočina a sdružení BMI, organizátor známého projektu Březen měsíc Internetu.

“Konference je prvním krokem v řadě akcí, plánovaných sdružením Mikroregion Stěnava,“ sdělil předseda sdružení Josef Marek. “Jejich cílem by mohlo být vytvoření takové strategie rozvoje Broumovska, na které by se, na rozdíl od předchozích pokusů, podílely jak veřejná správa, tak místní podnikatelé a občané.”

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY