Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Rekordní zájem o Junior Internet
(BMI) 5.2.2003

Téměř 200 přihlášek do nominačních soutěží již obdrželi organizátoři 4. ročníku dětské konference Junior Internet. Další zájemci se mohou přihlásit ještě do pondělí 10. února a rozšířit tak již nyní  rekordní počet soutěžících. Nejlepší z nich pak budou pozváni na konferenci,  která se uskuteční 8. března jako jedna z akcí Března – měsíce Internetu v pražském Klubu Lávka a živě bude přenášena na http://live.atlas.cz. Záštitu nad konferencí převzal ministr informatiky Vladimír Mlynář, hlavním partnerem projektu se stala společnost Intel.

 

Konferenci Junior Internet vymyslely samy děti a dětský internetový časopis eZavináč (www.ezavinac.cz) ji spolu s BMI sdružením poprvé zorganizoval  v roce 2000. Jak se mohli přesvědčit účastníci minulých ročníků, webové stránky a další internetové projekty vytvořené dětmi byly často na velmi profesionální úrovni. Pro řadu dětí se konference stala odrazovým můstkem k jejich další aktivní činnosti spojené s Internetem. Každoročně jí předcházejí tzv. nominační soutěže, ve kterých děti musí předvést svoje internetové dovednosti.

 

Pro 4. ročník byly vyhlášeny tři soutěže.  JuniorText představuje soutěž o nejlepší slohovou práci na téma Internetu a je pro děti do 14 let, stejně jako soutěž JuniorWeb, do které se mohou děti hlásit se svými webovými stránkami. Prvně je konference rozšířena i pro tvůrce do 18 let, kteří mohou přihlásit do soutěže JuniorProject rozsáhlejší webové stránky a internetové projekty. Podrobnosti o soutěžích i konferenci a registrační formulář jsou na www.juniorinternet.cz.

 

Mediálními partnery konference jsou Česká škola (www.ceskaskola.cz), Moje 1. noviny (www.moje1noviny.cz), Učitelské noviny a VTM. Konferenci podpoří také řada společností, které věnují ceny pro vítěze a do tomboly.

 

 

Konference Junior Internet představuje jednu z hlavních akcí projektu Březen – měsíc Internetu, organizovaného BMI sdružením. Záštitu nad jeho  6. ročníkem převzala Delegace Evropské komise v ČR, hlavními partnery  jsou Česká pošta, České radiokomunikace, DIGI TRADE a LMC. Mediálními partnery jsou Atlas.cz, BertelsmannSpringer CZ,  ČTK, Český rozhlas, IDG a Právo, odborným partnerem ICZ.  

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY