Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Na veletrh SCHOLA NOVA se slevou
(BMI) 20.2.2003

Vytisknete-li si vstupenku z naší webové stránky, zaplatíte za vstup na veletrh SCHOLA NOVA, který se uskuteční 25. až 27. března ve Veletržním paláci v Praze 7, jen poloviční cenu. Na veletrhu pořádá BMI sdružení již 3. ročník konference Internet do škol - a co s ním? Letos je veletrh nově určen i pro studenty.

 Své učební programy na něm budou prezentovat a nabízet i některé vysoké školy, vyšší odborné školy a odborné školy dalšího zaměření (jazykové, liberální studia a manažerské studium). Studenty zaujme rozhodně i účast firem, které dodávají technické vybavení, software a počítačové hry pro volný čas.

 Na letošním ročníku veletrhu se poprvé představí i jeden z nejvýznamnějších producentů výukového software – hořovická firma Terasoft, a.s.. Původní české programy vyvíjí již více než 10 let a její produkty jsou oblíbené na více než 2.500 základních, středních a speciálních školách. Na veletrhu předvede i novou řadu výukových programů, optimalizovaných pro počítače a technologie dodané v rámci Státní informační politiky ve vzdělávání (SIPVZ).

 Především na prezentaci návrhů, jak efektivně využít informační a komunikační infrastrukturu, která byla vybudována po celé České republice v rámci projektu SIPVZ,  se soustředí  stánek a odborný seminář sdružení AutoCont On Line-Český Telecom. Toto uskupení je Generálním dodavatelem projektu SIPVZ a v současné době provozuje ve 3620 školách téměř 30 tisíc počítačů, které jsou propojeny do sítě LAN ve školách a připojeny pevnou linkou k Internetu.  Seminář týkající se těchto témat se bude konat 25.3. od 11 hod. v rámci doprovodného programu na veletrhu.   Od 12.00 hod. naváže seminář firmy CISCO Systems „Význam internetu ve výuce – praktické příklady“.

 Po sloučení Národní rady škol a Sdružení školských asociací ČR – CZESHA se veřejnosti poprvé představí Unie školských asociací ČR – CZESHA na své konferenci od 14.00 – 16.30. Na konferenci bude též představen společný projekt Unie CZESHA a České Spořitelny a.s. (www.czesha.cz). 

 Celodenní seminář k primární prevenci sociálně patologických jevů ve středním školství na území hlavního města Prahy organizuje Hlavní město Praha ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou – Pedagogickou fakultou, Evropským informačním centrem dne 26.3.2003 – www.praha-město.cz.

3. ročník konference na téma „Internet do škol – a co s ním?“ pořádá BMI 27. 3. 2003 od 10.00 hod..Samostatně o programu konference píšeme zde.  

 Vyhlášením výsledků 5. ročníku soutěže Best Czech Multimedia o nejlepší české multimediální dílo 2002 a workshopem – škola, vzdělávání a multimedia – s diskusí o možnostech využívání multimedií ve školách a při vzdělávání v kontextu současné multimediální produkce v ČR bude program veletrhu završen.

Všechny zakoupené vstupenky jsou slosovatelné o zajímavé ceny, dodané některými vystavovateli. Slosování proběhne dne 27. 3. 2003 v 17 hod. Slosovací listina bude zveřejněna na www.bvv.cz/scholanova. Některé soutěže však budou probíhat i přímo ve stáncích na veletrhu například soutěž o 20 poukazů zdarma od Cestovní kanceláře BABIČKA.


 

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY