Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Březen odstartoval pod andělskými křídly
(BMI) 27.2.2003

Vyplněním ankety o ceny na www.livenet.cz, v níž se veřejnost může vyjádřit k otázkám spojeným se vstupem do EU a vztahem k Internetu, ministr informatiky Vladimír Mlynář dnes slavnostně zahájil v Andel´s hotelu Prague Březen – měsíc Internetu. Záštitu nad 6. ročníkem tohoto ojedinělého projektu převzala Delegace Evropské komise v ČR, hlavními partnery se staly Česká pošta, České radiokomunikace, DIGI TRADE a LMC. Mediálními partnery jsou Atlas.cz, BertelsmannSpringer CZ, ČTK, Český rozhlas, IDG Czech, Právo a odborným partnerem ICZ.

 

Sdružení BMI jako organizátor zvolilo pro tento ročník BMI motto Internet bez bariér. Stále totiž ještě není přístup k Internetu pro každého snadnou a samozřejmou záležitostí. Zvlášť důležitý je pro lidi se zdravotním postižením, u kterých v mnoha případech představuje jediný či nejsnadnější způsob, jak se dostat k informacím, získat možnost komunikace se světem, uplatnit svoje schopnosti.

 

Na jejich potřeby bude zaměřen nový portál www.helpnet.cz. BMI sdružení jej připravuje ve spolupráci s řadou partnerských webů organizací zdravotně postižených a díky sponzorské pomoci společností CZ.NIC, Oracle, Aliatel, Aplis, Anopress a dalších jako příspěvek k Evropskému roku osob se zdravotním postižením. Jeho pilotní verze bude představena 22. března v Kongresovém centrum Praha na konferenci INSPO 2003 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami.

 

V průběhu března se uskuteční ještě řada dalších konferencí. Po dětské Junior Internet  8. března v Praze bude následovat 12.3. ve Zlíně konference Internet a konkurenceschopnost podniku, 18.3. v Praze Fenomén e-learningu v současném vzdělávání. Do Hradce Králové se sjede 24. a 25.3. na 1700 účastníků konference Internet ve státní správě a samosprávě, 27.3. se uskuteční na veletrhu Schola Nova v Praze konference Internet do škol – a co s ním? a 31.3. a 1.4. proběhne v Praze v premiéře konference Webové služby ve zdravotnictví.

 

Tradičně nejbohatší a nejpestřejší program připravily knihovny. Na  250 jich po celé republice nabídne veřejnosti spoustu příležitostí, jak se seznámit s Internetem a možnostmi jeho využití v různých oblastech. Více než stovka dětských knihoven pozve svoje čtenáře, aby v knihovně strávili z pátku 28.3. na sobotu 29.3. Noc s Andersenem. Noc v pohádkovém duchu, plnou překvapení, prožijí propojeny internetovou konferencí, v níž si budou navzájem sdělovat svoje neopakovatelné zážitky. Přidají se k nim i děti v zahraničí. Účast potvrdily již knihovny ze Slovenska, Polska a čeká se na reakce knihoven z dalších zemí, které byly osloveny.

 

Informace o všech chystaných akcích jsou uvedeny na www.brezen.cz. Patří k nim nejen různé aktivity firem a organizací, ale i nápad Lukáše Malého. Tento 25letý internetový fanda se rozhodl zahájit Měsíc Internetu tím, že 1.3. ve 13 hodin vystoupí na nejvyšší českou horu Sněžku a zjistí, zda se při výstupu na ni a na jejím vrcholu dá připojit k Internetu. V jeho záměru ho podpořily BMI sdružení a  společnost Eurotel, která mu zapůjčila pro tento účel mobilní soupravu DataPhone.

 

Slavnostní zahájení 6. ročníku Března – měsíce Internetu proběhlo v Andel´s hotelu Prague, který patří do sítě Design hotelů a vyznačuje se tím, že k získávání zákazníků využívá do značné míry Internet. Ochutnávkou vín ze své produkce je obohatily Moravské vinařské závody.

 

 

 

 

 

 

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY