Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


BMI převzalo na ISSS cenu ministra informatiky a udělilo cenu veřejnosti
(BMI) 25.3.2003

Ve dvojí roli se ocitlo BMI sdružení na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, která se konala 24. a 25. března v Hradci Králové. Při slavnostním vyhlašování výsledků několika soutěží nejprve představitel BMI Jaroslav Winter převzal zvláštní cenu ministra informatiky Vladimíra Mlynáře a poté předal Cenu veřejnosti mikroregionu Sdružení růže v soutěži Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst, obcí a regionů.  

 

Jak oznámil ministr Mlynář, rozhodl se udělovat dvakrát do roka cenu ministra informatiky – v březnu na konferenci ISSS v Hradci Králové a v říjnu na veletrhu Invex v Brně. První cenu udělil platformě Zástupci uživatelů Internetu, která se v rámci Fóra pro vytáčený přístup k síti Internet snaží houževnatě prosadit takové nové modely připojení k Internetu, které by vedly ke snížení cen  za připojení. Platformu vytvořila čtyři občanská sdružení, která se do práce Fóra zapojila – BMI sdružení, Internet pro všechny, Občané proti zdražování telefonů (s podporou Svazu pacientů) a Sdružení obrany spotřebitelů České republiky. Jejich jménem převzali cenu Jaroslav Winter a Jiří Peterka, který zastupuje BMI na jednáních Fóra.

 

V průběhu slavnostního večera 24.3. byly dále uděleny ceny v soutěži Zlatý erb. V kategorii měst byli dva vítězové – Jihlava (www.jihlava.cz) a Most (www.mumost.cz), v kategorii obce zvítězily Chudčice (www.chudcice.cz) z Jihomoravského kraje a v kategorii regionů kraj Vysočina (www.kr-vysocina.cz).

Zvláštní cenu ministra vnitra za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky získala obec Bludov (http://bludov.zde.cz) ze Středočeského kraje.

 

Cenu veřejnosti udělilo BMI sdružení mikroregionu Sdružení růže (www.sdruzeniruze.cz) . Na jeho stránkách ocenilo komplexnost a vyváženost informací – na serveru lze najít jednak dostatečně podrobné a obsáhlé informace pro obyvatele regionu, jednak kvalitní informace pro návštěvníky a turisty. Za zmínku stojí celkový rozsah serveru a jeho provázanost se stránkami jednotlivých členských obcí Sdružení Růže a také velmi dobrá grafická úprava. Jako cenu získali představitelé mikroregionu Sdružení Růže roční bezplatný přístup do mediální a vědomostní databáze TamTam společnosti Anopress IT.

 

Geoaplikací roku se stalo řešení geoinformačního systému městské části Praha 4 po dobu letních povodní. V soutěži Biblioweb zvítězily v kategorii obcí do 20 000 obyvatel Městská knihovna v Ústí nad Orlicí, mezi obcemi nad 20 000 obyvatel Knihovna J. Drdy v Příbrami a v kategorii krajských a odborných knihoven Státní technická knihovna v Praze.

 

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavními oceněnými projekty roku umístily oficiální stránky hlavního města Prahy.

 

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY